ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 22 березня 2024 10:00

Київ вiдновлює зруйнованi вiйною лiси

До Мiжнародного дня лiсiв на територiї Бiлодiбровного лiсництва висадили 500 сiянцiв сосни, яких виростили працiвники Дарницького лiсопаркового господарства. Загалом вiд початку року в мiських лiсах висадили понад 64 тис. сiянцiв лiсових культур. Про це повiдомив заступник голови КМДА з питань здiйснення самоврядних повноважень Володимир Прокопiв.

"Традицiйно, до Мiжнародного дня лiсiв, разом iз працiвниками мiських лiсопаркових господарств висадили сiянцi сосни на територiї Бiлодiбровного лiсництва. У нинiшнi складнi часи вкрай важливо пiдтримувати Київ, зокрема в озелененнi, адже мiськi лiси теж пошкодженi через вiйну. Iз початку року в лiсах Києва працiвники лiсопаркових господарств уже висадили понад 64 тис. сiянцiв. Переважно це сосна, дуб, ялина, клен i липа. А загалом на весняну кампанiю пiдготували 190 тис. сiянцiв", - зазначив Володимир Прокопiв.
За словами директора Департаменту захисту довкiлля та адаптацiї до змiни клiмату КМДА Олександра Возния, у межах весняної кампанiї фахiвцi висаджують сiянцi на мiсце рослин, якi не прижилися, а також залiснюють новi дiлянки. Окрему увагу придiляють територiям, пошкодженим внаслiдок вiйни.
"На жаль, iз початку повномасштабного вторгнення через бойовi дiї та атаки з повiтря у Святошинському лiсопарковому господарствi було пошкоджено понад 1400 дерев, а в Дарницькому - 0,5 га лiсових територiй. Зараз працюємо над тим, щоб вiдновити цi дiлянки, та залiснюємо новi територiї. Дбаємо про те, щоб мiськi лiси вiдновлювалися та розвивалися", - зазначив Олександр Возний.
Як повiдомляють у КО "Київзеленбуд", за весняно-осiннiй перiод 2023 р. в мiських лiсах висадили понад 321 тис. сiянцiв та залiснили 13,5 га лiсових площ. Зокрема, понад 180 тис. сiянцiв висадило КП "Святошинське лiсопаркове господарство", бiльше 88 тис. - КП "Дарницьке лiсопаркове господарство" та майже 54 тис. - КП "Лiсопаркове господарство "Конча-Заспа".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, загальна площа земель, пiдпорядкованих столичним лiсопарковим господарствам у межах мiста, становить понад 31 тис. га.

Прочитано 116 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: