ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 19 січня 2024 14:00

Банк реконструкцiї буде оперувати проєктами на $1 млрд.

У 2024 р. влада планує створити Банк реконструкцiї за допомогою найбiльших свiтових iнвесткомпанiй BlackRock (BLK.N) та JPMorgan Chase (JPM.N). Очiкується, що капiтал нової фiнустанови сягне $1 млрд.

Київ запросив BlackRock та JPMorgan для допомоги у створеннi фонду для залучення державного капiталу, який мiг би також залучити приватнi iнвестицiї з метою пiслявоєнної вiдбудови країни. На це необхiдно сотнi мiльярдiв доларiв.
За словами заступника керiвника Офiсу Президента Ростислава Шурми, фiнустанова може бути готова до свого запуску щонайменше через п'ять-шiсть мiсяцiв. При цьому вже є пiвмiльярда видiленого капiталу.
"У нас є щонайменше $500 млн. видiленого капiталу - я думаю, це буде близько $1 млрд. зобов'язань", - уточнив вiн.
Шурма зауважив, що близько 280 проєктiв зареєструвалися на участь у фондi, однак BlackRock та JPMorgan зацiкавилися лише 30, якi можна розглядати серйозно, повiдомляє Property Times.
Ранiше в Давосi вiце-президент Blackrock Фiлiп Хiльдебранд заявив, що фонд може бути готовий до дiяльностi протягом року.
За словами Хiльдебранда, компанiя надавала допомогу Українi в перемовинах, що стосувалися пошуку грошей у банкiв розвитку або основних держав-донорiв для зменшення ризику для приватних iнвестицiй.
"Ми хочемо бути готовими до розгортання принаймнi з м'якими зобов'язаннями з боку країн-донорiв", - повiдомив Фiлiп Хiльдебранд.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, спецпредставник США з питань економiчного вiдновлення України Пеннi Прiтцкер вiдзначила зусилля JPMorgan i BlackRock, наголосивши, що вони виявили раннiй iнтерес з боку "перспективних" iнвесторiв, якi бажають iнвестувати з бiльш високим ризиком.
В Офiсi Президента додали, що Володимир Зеленський у Давосi зустрiчався з гендиректором JPMorgan Джеймi Дiмоном та iншими топ-менеджерами JPMorgan, топ-менеджментом BlackRock, керiвниками Bridgewater Associates, Carlyle Group, Blackstone, Dell i ArcelorMittal.
BlackRock є мiжнародною iнвестицiйною компанiєю зi штаб-квартирою в Нью-Йорку (США), однiєю з найбiльших iнвесткомпанiй свiту та найбiльшою у свiтi за обсягом активiв в управлiннi.
JPMorgan Chase є найбiльшим за розмiрами активiв банкiвський холдинг Сполучених Штатiв. Входить у "Велику четвiрку" найбiльших американських фiнустанов.

Прочитано 270 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: