ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 18 березня 2024 15:00

У Львовi завершили перший етап вiдбудови зруйнованих будинкiв на Стрийськiй

У Львовi завершили перший етап робiт з вiдновлення будинкiв на вулицi Стрийськiй, якi зруйнували росiяни внаслiдок найбiльшого ракетного удару по цивiльнiй iнфраструктурi мiста 6 липня 2023 р. Далi, за словами Любомира Зубача, заступника мiського голови Львова з мiстобудування, у будинках будуть реставрувати фасади, вiдновлювати мережi i проводитимуть ремонти в квартирах.

"Деякi будинки були зруйнованi бiльш нiж на 70%. А в 64-му будинку не вцiлiло жодне перекриття мiж поверхами. Подекуди було б легше збудувати з нуля, нiж вiдбудовувати зруйноване", - кажуть у Львiвському комунальному пiдприємствi "Рембуд", яке займалося вiдбудовою.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, за вiсiм мiсяцiв вдалося встановити перекриття, вiдбудувати стiни, поверхи та накрити дах. Також в будинках встановили вiкна i дверi.
"Тепер тут навiть дещо краще, нiж було досi. Наприклад, нинi цi чотири найбiльш постраждалi будинки мають не металопластиковi, а дерев'янi вiкна. Тим часом дахи ми перекрили дуже якiсною черепицею, яку везли з-за кордону. Зробили все, щоб пiд час вiдбудови зберегти iсторичне обличчя цих будинкiв. Оскiльки вони є архiтектурними пам'ятками, для подальших робiт потрiбен вiдповiдний проєкт - його розробка зараз в активнiй фазi, робимо це за бюджетнi кошти", - розповiв Любомир Зубач.

Прочитано 111 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: