ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 21 березня 2024 11:00

У Львовi вiдреставрували iсторичнi вiкна

У Львовi майстри вiдреставрували 4 iсторичнi вiкна на сходовому майданчику будинку на вулицi Стрийськiй, 44а. Роботи виконували в межах мiської програми спiвфiнансування. Про це повiдомили в ЛКП "Бюро спадщини".

"Будинки цього житлового комплексу є характерними для популярного на початку 1930-х рр. стилю функцiоналiзм. Через свою значну вагу цi вiкна погано функцiонували, а через деформацiю вiконнi стулки погано прилягали до вiконних коробок. Також вони мали старе пошкоджене засклення та були покритi багатьма шарами фарби. Ми це все виправили", - розповiв майстер-реставратор Юрiй Буцик.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, додатково фахiвцi поставили вiконний ущiльнювач та новi металевi зливи.
Загальна вартiсть реставрацiйних робiт склала 120 тис. грн. З цiєї суми мiсто оплатило 72 тис. грн., а решту - мешканцi.
У 2021 р. в межах Програми спiвфiнансування у цьому будинку вiдновили зовнiшнi вхiднi дверi.
"Цьогорiч мiсто планує продовжити реалiзацiю програми вiдновлення автентичних брам та вiкон в будинках, якi розташованi в iсторичнiй частинi мiста. Усi роботи проводять вiдомi мiсцевi реставратори по дереву та металу. При реставрацiї брам 70% вартостi робiт оплачують з мiського бюджету, а 30% - сплачують мешканцi. При реставрацiї вiкон це спiввiдношення складає 60/40 вiдповiдно", - додали в ЛКП "Бюро спадщини".
Минулорiч в iсторичнiй частинi мiста, у спiвпрацi з мешканцями, вiдреставрували 24 брами та 9 вiкон. Крiм того, з пластикових на дерев'янi замiнили ще 11 вiкон.

Прочитано 81 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: