ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 03 червня 2023 10:00

Бiля ландшафтного заказника "Бiлогорща" вкотре арештували дiлянку

Галицький районний суд Львова повторно наклав арешт на земельну дiлянку площею 21,9 га бiля ландшафтного заказника "Бiлогорща", що належить гаражно-будiвельному кооперативу "Iндустрiал". Таке рiшення суддя Христина Мисько ухвалила через чотири днi пiсля того, як iнший суддя того ж суду Вiктор Романюк скасував арешт на цю суперечливу дiлянку, вiдкривши можливiсть її продажу.

Нагадаємо, що 26 травня Галицький районний суд скасував арешт на земельну дiлянку, видiлену ГБК "Iндустрiал" у 2020 р. Рясне-Руською сiльрадою i арештовану у 2021 р. у рамках розслiдування обставин її приватизацiї. Суддя Вiктор Романюк зняв арешт на тiй пiдставi, що за два роки представникам ГБК "Iндустрiал" так i не висунули жодного звинувачення.
Втiм, вiдразу ж пiсля цього слiдчий полiцiї, яка веде розслiдування, звернувся до Галицького райсуду з клопотанням про повторний арешт цiєї дiлянки, пояснивши, що йдеться про речовий доказ у кримiнальнiй справi про перевищення службових повноважень колишнiм керiвництвом Рясне-Руської сiльради.
Це клопотання 30 травня розглянула суддя Галицького райсуду Христина Мисько i задовольнила його. Суддя дiйшла висновку, що дiлянку передали ГБК "Iндустрiал" з метою прибутку. Окрiм того, суддi здалось пiдозрiлим, що землю гаражному  кооперативу видiлили одразу пiсля його створення.
"Вказане свiдчить про порушення Земельного кодексу, оскiльки проект землеустрою та рiшення ради про його затвердження та встановлення цiльового призначення вiдсутнi, цiльове призначення та вид використання не вiдповiдають мiстобудiвнiй документацiї", - вказано у судовiй ухвалi, яка наразi недоступна у судовому реєстрi, але є у розпорядженнi НГЛ.
На вiдмiну вiд свого колеги-суддi, Христина Мисько наголосила на важливостi арешту дiлянки для подальшого розслiдування слiдства. Тому вона задовольнила клопотання слiдчого i наклала повторний арешт.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у березнi Господарський суд Львiвської областi задовольнив позов прокуратури про повернення у комунальну власнiсть Львова цiєї дiлянки. Втiм "Iндустрiал" подав апеляцiю на це рiшення суду, тому воно не вступило у законну дiю. Апеляцiйну скаргу планують розглянути наприкiнцi червня, тож наразi кооператив вважається законним власником дiлянки.

Прочитано 1001 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: