ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 04 червня 2024 14:00

У Днiпрi завищили вартiсть ремонту пошкодженого ракетним ударом будинку

Департамент з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiської ради планує переплатити щонайменше 15% вiд вартостi ремонту аварiйного житлового будинку №120 по вулицi Набережна Перемоги.

Мова про багатоповерхiвку по вулицi Набережна Перемоги, 120, що була пошкоджена внаслiдок ракетної атаки росiйськими вiйськами на початку 2023 р. Тодi загинули щонайменше 46 мешканцiв сусiднього будинку №118, куди влучила росiйська ракета Х-22. Натомiсть у будинку №120 було суттєво пошкоджено фасад - його i планують вiдремонтувати за 11,1 млн. грн., згiдно з угодою, повiдомляють "Нашi грошi".
Єдиним учасником торгiв, оголошених мiськрадою ще на початку квiтня, виявилось ТОВ "БК Будкомплект дизайн". Саме з ним i уклали 6 травня угоду про те, що всi роботи будуть виконанi до 20 грудня.
Це була вже третя спроба провести згадану закупiвлю. Першi торги, проведенi у березнi, вiдмiнили пiсля втручання Держаудитслужби. Аудитори виявили, що в тендернiй документацiї замовник опублiкував проєкт договору iншого замовлення. Оскiльки виправити помилку технiчно було неможливо, договiр з переможцем торгiв, який 26 березня пiдписали все з тим же "БК Будкомплект дизайн", розiрвали.
Другий тендер оголосили всього лише через чотири днi пiсля першого, але за кiлька тижнiв також вiдмiнили.
Тож успiшною виявилась лише третя закупiвля. Хоча, схоже, її проведення було лише формальнiстю. Адже в серединi квiтня, ще до проведення торгiв, на сайтi мiськради з'явилась новина про активнi будiвельнi роботи в будинку №120 по вулицi Набережна Перемоги. Голова ОСББ "Якiр", що управляє будинком, Володимир Шадловський пiдтвердив NGL.media, що будiвельники працюють на об'єктi уже майже два мiсяцi.
Згiдно з технiчною документацiєю, пiдрядник повинен утеплити фасади та сходовi прогони, пофарбувати окремi частин стiн, замiну водостiчну систему тощо.
Проаналiзувавши запропонований ТОВ "БК Будкомплект дизайн" кошториc, журналiсти виявили, що цiни на окремi витратнi матерiали суттєво завищенi. Зокрема за пiнополiстирольнi плити товщиною 150 мм замовнику доведеться платити вчетверо дорожче їх ринкової цiни. Загальна ж переплата може скласти 1,65 млн. грн.
Начальник оргвiддiлу департаменту з питань самоорганiзацiї населення  Днiпровської мiськради Владислав Макарець запевнив NGL.media, що департамент готовий iнiцiювати внесення змiн до договору, якщо факт переплат пiдтвердиться, але це залежатиме i вiд позицiї пiдрядника.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, тендерна документацiя замовника передбачала використання "твердої", а не "динамiчної" договiрної цiни. Остання давала б можливiсть коригувати цiну контракту з урахуванням уточнення обсягiв робiт, цiн на ресурси та iнших пiдстав. Однак Владислав Макарець наголосив, що перехiд департаментом на "тверду цiну" вiдбувся з урахуванням рекомендацiй вiд Держаудитслужби.

Прочитано 604 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: