ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 26 червня 2024 13:00

Нацiональна спiлка архiтекторiв вiдстоює свої права у судi

24 червня у Київському окружному адмiнiстративному судi вiдбувся розгляд справи за позовом Нацiональної спiлки архiтекторiв України (НСАУ) до Мiнiнфраструктури про припинення незаконного проведення мiнiстерством професiйної атестацiї архiтекторiв. Про це йдеться у повiдомленнi НСАУ.

Мова йде про блокування Мiнiнфраструктури права на атестацiю архiтекторiв, яке є визначальним для захисту всiх саморегулiвних професiйних об'єднань в Українi, протидiї корупцiйним ризикам у будiвельнiй галузi, збереження євроiнтеграцiйного курсу через дотримання демократичних стандартiв, а також забезпечення високої якостi проєктування пiд час вiдбудови зруйнованих вiйною мiст, де роль архiтекторiв є ключовою.
НСАУ, надавши суду вiдповiдне письмове пояснення, спростувала звинувачення опонентiв про її нiбито недобросовiсну поведiнку при поданнi позовної заяви, повiдомляє Property Times.
Також НСАУ заявила клопотання про призначення судом судової експертизи, яка б компетентно засвiдчила факт пiдтвердження вiдомостями Єдиної державної електронної системи у сферi будiвництва наявностi у неї делегованих повноважень щодо проведення професiйної атестацiї архiтекторiв.
"Натомiсть представник Мiнрегiону вдався до посилання на сфабриковане владою звинувачення президента НСАУ О. Чижевського у скоєннi злочину, який нiбито полягає у несанкцiонованому втручаннi в Єдину державну електронну систему у сферi будiвництва, що насправдi вiдбулося з метою проведення на вимогу закону професiйної атестацiї двадцяти п'яти архiтекторiв i що здiйснювалося цiєю Спiлкою останнi майже десять рокiв поспiль. Такими своїми зухвалими протиправними дiями представники влади вiдзначають початок перемовин про вступ України до Європейського Союзу, де професiйна атестацiя архiтекторiв здiйснюється лише професiйними саморегулiвними органiзацiями, що на сьогоднi брутально знищується в нашiй державi", - йдеться у повiдомлення НСАУ.
Как стало известно ProfiDOM.com.ua, наступне судове засiдання вiдбудеться 15 липня.

Прочитано 98 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: