ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 29 червня 2024 13:00

На Львiвщинi конфiскували цегляний завод

Завдяки СБУ майно братiв держзрадникiв Медведчука та Козака вартiстю у 200 млн. грн. арештовано та передано в АРМА. Йдеться про завод з виробництва цегли на Львiвщинi, а також рухоме i нерухоме майно пiдприємства - понад 10 га земельних дiлянок, 31 тис. кв. м нежитлових примiщень, 4 позашляховики та спецтехнiка. Про це повiдомляє Офiс Генпрокурора.

Тепер активи працюватимуть на бюджет країни, а частина коштiв буде спрямована на потреби ЗСУ. Понад 200 млн. грн. вже передано до Нацагентства з питань виявлення та управлiння активами, одержаними вiд корупцiйних злочинiв (АРМА), повiдомляє Property Times.
Слiдство виявило, що протягом 2017-2023 рр. за вказiвками Сергiя Медведчука i Богдана Козака топ-менеджмент заводу виводив в тiнь мiльйони гривень, ухиляючись вiд податкiв. Для цього у фiнансово-звiтнiй документацiї вiдображались недостовiрнi вiдомостi щодо обсягiв виробленої та реалiзованої продукцiї, яка була насправдi в рази бiльша, нiж офiцiйно задокументована. Внаслiдок цього до державного бюджету не надiйшло понад 75 млн. грн. податкiв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, за фактом ухилення вiд сплати податкiв чоловiкам повiдомлено про пiдозру (ч. 3 ст. 212 КК України).

Прочитано 86 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: