ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 16 серпня 2024 14:00

У Львовi виявили самовiльне будiвництво

На "Цитаделi" у Львовi виявили самовiльне будiвництво. Замiсть капiтального ремонту будiвлю трансформують, фактично добудовуючи новi елементи. 13 серпня працiвники Львiвської мiської ради разом з правоохоронцями обстежили об'єкт. У полiцiї порушили кримiнальну справу.

На вул. Грабовського, 11, що на територiї парку "Цитадель" у Львовi, мали проводити капiтальний ремонт будинку. Замовником робiт є ТЗОВ "Передзвiн". На паспортi об'єкта будiвництва вказано, що будiвлю ремонтуватимуть без змiни зовнiшньої конфiгурацiї та функцiонального призначення. Проте, за словами Любомира Зубача, заступника мiського голови Львова з мiстобудування, ремонт перетворився у реконструкцiю i став самовiльним будiвництвом.
"Це мiсце має дуже велику iсторичну цiннiсть. Тут є велика кiлькiсть пам'яток архiтектури, тому дуже обурливо, коли всупереч чинному законодавству i без необхiдних дозволiв здiйснюються роботи. Справдi, в пiдприємцiв є будiвля. Вони мають документи на капiтальний ремонт i мали просто вiдремонтувати будiвлю в межах iснуючих об'ємiв, а не щось демонтовувати, а щось добудовувати", - розповiдає Любомир Зубач.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, напередоднi мiсце будiвництва оглянули фахiвцi управлiння охорони iсторичного середовища i звернулися до полiцiї. А потiм працiвники пiдроздiлiв мiста спiльно з правоохоронцями обстежили об'єкт та зафiксували порушення. У полiцiї через вказанi дiї вiдкрили кримiнальну справу, триває слiдство. Окрiм того, Мiнiстерство культури України видало припис про зупинення будiвельних робiт. Але забудовник його проiгнорував.
"З боку Львiвської мiської ради будуть вжитi всi необхiднi заходи, щоб це зупинити. На жаль, в країнi зараз дiє мораторiй на перевiрки будiвництва, а це є проблема i абсурд. Але ми будемо рухатися по процедурi, наша iнспекцiя буде звертатися до Києва за вiдповiдним дозволом, а управлiння контролю за використанням земель проведе обстеження. За потреби юридичним департаментом будуть iнiцiйованi судовi процеси. Також приємно, що працює правоохоронна система i дуже добре, коли мiсто спiльно з полiцiєю зупиняє такi дiї, якi є вiдверто незаконнi", - додав Любомир Зубач.
Також Львiвська мiська рада звертатиметься до Мiнiстерства регiонального розвитку будiвництва та житлово-комунального господарства України за дозволом провести перевiрку мiськiй iнспекцiї.

Прочитано 19 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: