ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 15 жовтня 2024 14:00

Архiтектурна спадщина Львова опинилася пiд загрозою

У Шостому апеляцiйному адмiнiстративному судi мiста Києва вiдбудеться розгляд справи щодо скасування iсторико-архiтектурного опорного плану Львова.

Забудовник "Нью-Трейдiнг Львiв" намагається оскаржити документ, який був затверджений Мiнiстерством культури на початку цього року. Цей план має ключове значення для збереження iсторичних зон мiста.
Ще у 2017 р. мiсто замовило розробку цього плану для чiткого регулювання будiвництва в iсторичних районах Львова. Однак забудовник прагне побудувати 25-поверховий будинок на вулицi Липинського, що суперечить положенням затвердженого плану.
Київський окружний адмiнiстративний суд ранiше скасував документ у закритому режимi, не заслухавши позицiю мiської ради.
Мiська влада подала апеляцiю i вимагає вiдкритого судового процесу. Мер Львова Андрiй Садовий наголошує, що такi рiшення не можуть ухвалюватися за закритими дверима, адже йдеться про архiтектурну спадщину ЮНЕСКО.
"Це абсурд! Мiсто Львiв не було залучено до справи, хоча цей план безпосередньо стосується нас", - зазначив Андрiй Садовий.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у засiданнi вiзьмуть участь суддi Мєзєнцева Є. I., Епель О. В. та Файдюк В. В. Мiська рада закликає громадськiсть та Мiнiстерство культури пiдтримати збереження архiтектурної спадщини Львова.

Прочитано 16 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: