ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 22 квітня 2020 11:20

Замена теплоизоляции труб солнечного коллектора

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
Питання: В мене встановлено систему сонячних колекторів на вакуумних трубках і була використана сама проста теплоізоляція вспіненим каучуком. Через 3 роки експлуатації ця теплоізоляція була зруйнована погодою, птахам та ультрафіолетом. Залишились тільки шматки ізоляції. Я хочу замінити теплоізоляцію, але не знаю як і чи зможу сам зробити це - бо в мене колектори на даху 2поверхового будинку а накопичувальний бак на 1 поверсі на 300л, і трубопроводи великої довжини, приблизно 30 м, з яких пошкоджено перші 10 м, що на відкритому повітрі постійно. Чи треба зливати теплоносій і тоді насаджувати теплоізоляцію на труби, чи треба спеціальне обладнання? Роман

Відповідь: Доброго дня, Романе! Ваше питання щодо теплоізоляції трубопроводу сонячного колектора, напевно, буде цікавим всім власникам такого обладнання.

Отже, щоб поміняти теплоізоляцію на трубопроводі, зовсім необов'язково развальцьовувати труби.

Можна поступити наступним чином: зняти стару ізоляцію, а нову (обов'язково - каучукову) розрізати уздовж і одягнути на трубу.

Далі, зверху, для захисту від ультрафіолету і від птахів, обмотати тефлоном (приблизно таким же обмотують труби кондиціонерів) або армованим скотчем.

При цьому, можна не зливати теплоносій, якщо не буде розвальцьовуватись сама труба.

Денис Монец, компания SKR-Group

Прочитано 9374 разів Останнє редагування Середа, 22 квітня 2020 19:59

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: