ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 21 вересня 2023 17:00

Через рiчку Тересва змонтовано вже двi секцiї модульного мосту

Агентство вiдновлення працює над забезпеченням сполучення мiж населеними пунктами Тересва та Бедевля у Тячiвському районi по дорозi Н-09 Мукачево - Рахiв - Iвано-Франкiвськ - Львiв, що з'єднує три захiднi областi.

Поруч з аварiйним мостом, три секцiї якого обвалился влiтку, зводять тимчасовий модульний мiст завдовжки 226,7 метрiв.
Вiн матиме 7 секцiй: чотири - по 27 метрiв та по однiй секцiї завдовжки 45, 37 та 30 метрiв.
Вага конструкцiї - 690 т.
На сьогоднi зiбрано двi секцiї моста та стартували роботи по збору третьої. Паралельно триває процес влаштування основних опор для мосту - їх буде 8. Пiсля чого усi зiбранi конструкцiї будуть встановленi на опори.
Це буде збiрна металева модульна конструкцiя фiрми Mabey Bridge. Конструкцiї Україна отримала в якостi гуманiтарної допомоги вiд американських партнерiв в межах спiльного проекту "Модульний мiст" Державного агентства вiдновлення та розвитку iнфраструктури України та корпорацiї CDF за пiдтримки гранту вiд The Howard G. Buffett Foundation.
Перевага таких мостiв у швидкостi їх монтажу, адже для збирання достатньо команди з 5-10 осiб та не потрiбне спецобладнання. На виробництвi мости одразу вкривають асфальтобетонним покриттям.
Наразi проїзд для легкового транспорту на цiй дiлянцi забезпечено тимчасовою переправою, яку звели фахiвцi ДСНС. Вантажiвки користуються тимчасовим об'їздом. Модульний мiст забезпечить повноцiнний проїзд на цiй дiлянцi, адже здатен витримати навантаження до 40 т.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, мостовий перехiд через рiчку Тересва було збудовано у 1957 р. - вiдтодi вiн жодного разу капiтально не ремонтувався. З 2018 р. штучна споруда перебувала в аварiйному станi. Транспортним засобам вагою понад 7 т проїжджати нею було заборонено. 23 липня, пiд час руху вантажiвки, що у 7 разiв перевищила допустимi норми, стався обвал трьох секцiй аварiйного 66-рiчного мосту.

Прочитано 175 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: