ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 11 грудня 2023 12:00

Велика Британiя допоможе вiдновити зруйнованi київськi мости

Шiсть мостiв, якi були зруйнованi через повномасштабне вторгнення росiї в Україну в 2022 р., будуть вiдбудованi iз залученням британських коштiв.

Агентство вiдновлення реалiзує пiлотний проєкт iз вiдновлення мостiв у спiвпрацi з урядом Британiї. Департамент гарантування експортних кредитiв уряду Великої Британiї UK Export Finance надає гарантiю на кредит у розмiрi 31 млн. євро вiд Citibank. А британськi компанiї-виробники постачатимуть 20% металевих конструкцiй.
Зараз активно ведуться роботи на трьох мостах, i до кiнця року планують вiдкрити рух для транспорту по них: мiст через р. Трубiж на автомобiльнiй дорозi Н-07, мiст через р. Жерева на автомобiльнiй дорозi Т-10-05 та мостовий перехiд через суходiл на автомобiльнiй дорозi Т-10-07.
Ще на трьох об'єктах роботи розпочнуться у наступному роцi: мiст через канал на автомобiльнiй дорозi Р-69, шляхопровiд на автомобiльнiй дорозi Т-10-19 та мостовий перехiд через р.Тетерiв на автомобiльнiй дорозi Т-10-05.
Всi шiсть об'єктiв реалiзують за моделлю "Проєктуй - будуй". Торги проводили за спрощеною процедурою закупiвлi на вебпорталi Prozorro. Переможцями стали двi турецькi компанiї - Onur Group та Dogus.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, пропозицiї цих компанiй вiдповiдають всiм критерiям та умовам, що визначенi у тендернiй документацiї. Перемогли компанiї з найбiльш вигiдною економiчною пропозицiєю. Очiкувана вартiсть стала меншою на 7,2 млн. грн.
Меморандум про iнфраструктурну вiдбудову України було укладено влiтку минулого року мiж Україною та Великою Британiєю. Зокрема, вiн вiдкриває шлях британському бiзнесу для участi у вiдбудовi зруйнованої росiєю iнфраструктури країни.

Прочитано 164 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: