ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 26 квітня 2024 12:00

На кордонi з Румунiєю вiдновили дорогу

На фiнальнiй конференцiї у Сучавi Служба вiдновлення Чернiвецької областi представила ще один реалiзований проєкт - реконструкцiю 2 кiлометрiв прикордонної дороги у селi Шепiт Вижницького району.

Цей проєкт реконструкцiї 2 км дороги у Шепотi, що пролягає у мальовничiй, але й складнiй гiрськiй мiсцевостi, став справжнiм викликом для дорожникiв. Мiсцевiсть з мiнливими погодними умовами вимагала неабияких зусиль та майстерностi. Оновлена дiлянка дороги Шепiт-Iзвоареле-Сучевей - це не просто покращення транспортної iнфраструктури. Це потужний стимул для розвитку прикордонного регiону та новi можливостi для його жителiв.
Село Шепiт, розташоване на українсько-румунському кордонi, до 2010 р. мало функцiонуючий пiшохiдний пункт пропуску, який з'єднував його з румунським селом Iзвоареле-Сучевей. Зi вступом Румунiї до ЄС пункт пропуску було закрито через невiдповiднiсть європейським стандартам. Це негативно вплинуло на життя людей в обох селах, обмежуючи їхнi можливостi для спiлкування, торгiвлi та спiвпрацi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, мiжнародний проєкт, реалiзований в рамках спiльної операцiйної програми "Румунiя - Україна 2014-2020", дав можливiсть вiдновити пiд'їзнi шляхи до пункту пропуску як з української, так i румунської сторiн.
До речi, Україна та Румунiя зацiкавленi у вiдновленнi роботи пункту пропуску "Шепiт - Iзвоареле - Сучевей". I вiн увiйшов до генерального плану покращення пунктiв пропускiв, що свiдчить про його важливiсть для розвитку регiонiв.

Прочитано 112 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: