ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 22 травня 2024 14:00

ОСББ та ЖБК Львова почали отримувати безвiдсоткова позику вiд мiста на першочерговi ремонтнi роботи

Львiв першим iз великих обласних мiст України долучитися до програми револьверного фонду мiст Асоцiацiї "Енергоефективнi мiста України". Вiдтак ОСББ i ЖБК Львiвської МТГ можуть отримати безвiдсоткову поворотну фiнансову допомогу на заходи з ремонту будинку, енергоефективностi та доступностi. Допомогу термiном на 12 мiсяцiв надають рiшенням мiської конкурсної комiсiї, на розгляд якої необхiдно подати вiдповiдний пакет документiв.

Цiєю можливiстю вже скористалося "ОСББ Мисливське-27" (перший пiд'їзд) i за кошти револьверного фонду вiдремонтувало випуск каналiзацiйної мережi у житловому будинку.
""ОСББ Мисливська, 27" отримало з револьверного фонду 49998 грн. для поточного ремонту випуску каналiзацiйної мережi у своєму будинку. Для цього ОСББ уклало: угоду на розробку кошторисної документацiї, угоду на виконання робiт та угоду на здiйснення технiчного нагляду. Ремонтнi роботи були виконанi у березнi-квiтнi, пiдписано усi акти виконаних робiт i в травнi проведено оплату. Кошти з револьверного фонду на цi роботи ОСББ отримало 23 квiтня", - розповiли у вiддiлi супроводу ОСББ департаменту житлового господарства та iнфраструктури ЛМР.
Максимальна сума позики, яку можуть отримати ОСББ/ЖБК, - це сума, яка не перевищує надходжень на банкiвськi рахунки ОСББ/ЖБК за останнi 6 мiсяцiв. Тобто, якщо ОСББ за пiвроку отримує за квартирну плату 100 тис. грн., то позику вони можуть отримати максимально на роботи вартiстю 50 тис. грн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, кошти мають бути використанi на такi роботи:
- I черга - пiдготовка будинку до зими, ремонт iнженерних мереж, встановлення та замiна вiкон, вхiдних дверей, забезпечення iнклюзивностi будинку;
- II черга - ремонт покрiвель, дахового перекриття, пiдвальних примiщень;
- III черга - встановлення обладнання з використанням альтернативних до газу джерел енергiї для потреб будинку, iншi роботи з модернiзацiї, ремонту i реконструкцiї багатоквартирного будинку.

Прочитано 113 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: