ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 09 серпня 2024 13:00

Днiпро замiнює аварiйнi деформацiйнi шви

У Днiпрi ремонтують деформацiйнi шви шляхопроводу на однiй з найважливiших артерiй мiста.

"Ремонту не було вiд зведення цього шляхопроводу. Шви були геть аварiйнi. Торiк ремонтували першу частину (120 метрiв погонних). Нинi йде продовження. Поточний ремонт деформацiйних швiв цього року плануємо виконати до листопада", - прокоментувала Свiтлана Лiтвiнова, начальниця управлiння з благоустрою мiста департаменту благоустрою та iнфраструктури Днiпровської мiської ради.
Протяжнiсть швiв, якi зроблять цьогорiч, - 168 м.
"Уже готовi 84 м. Використовуємо шви виробництва Нiмеччини. Це забезпечить захист конструкцiї вiд динамiчних впливiв. Цi шви мають металевi деталi та спецiальний гумовий компенсатор - герметик. Цi деформацiйнi шви стiйкi як до механiчних впливiв (динамiки чи стирання), так i до перепадiв температури. Зможуть прослугувати до 25 рокiв", - зазначив Олег Антонов, представник балансоутримувача мостiв мiста Днiпра.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, щоб зробити якiсно один деформацiйний шов, потрiбно багато часу.
"Розбираємо старе бетонне покриття. Далi улаштовуємо шов у проєктне положення та фiксуємо. Опiсля заливаємо високоякiсним бетоном. На це потрiбно два мiсяцi - щоб узявся матерiал та зафiксувався шов", - додав Олег Антонов.
Щоб роботи на важливiй артерiї мiста виконувались точно за технологiєю, водiям нагадали про правила.
"Ми просимо водiїв дотримуватись визначеної швидкостi пiд час проїзду по шляхопроводу. Для цього установленi знаки - 40 км/год. Таким чином ми можемо працювати та не перекривати рух повнiстю", - пiдсумувала Свiтлана Лiтвiнова.

Прочитано 27 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: