ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 27 вересня 2024 13:00

Об'єднана громада профiнансувала ремонт територiальної дороги

Радомишльська ОТГ долучилась до фiнансування аварiйного ямкового ремонту державної дороги територiального значення Т-06-08 Малин - Кочерiв. Пiдрядна органiзацiя розпочала пiдготовку до влаштування суцiльних карт з асфальтобетону - фрезерує зношене дорожнє покриття.

Лiквiдацiя вибоїн пневмоструменевим методом та ремонт гарячим асфальтобетоном вiдбуватиметься за рахунок спiльних коштiв: з державного бюджету та iз залученням iнвестицiй вiд об'єднаної територiальної громади.
Щоб забезпечити безаварiйний проїзд дiлянкою дороги на територiї мiста, пропозицiю Служби вiдновлення про спiвфiнансування пiдтримав Радомишльський мiський голова Володимир Тетерський.
Свiжим асфальтом за кошти ОТГ буде перекрито близько тисячi квадратних метрiв вибоїн в мiстi Радомишль i до села Лутiвка, на це витратять 115 т сумiшi. Робота асфальтоукладальника запланована на кiнець тижня.
Служба вiдновлення оплатить ремонт пневмоструменевим методом дороги вiд її сполучення з М-06 до села Мала Радча та ремонт картою з гарячої асфальтобетонної сумiшi над вiдремонтованою водопропускною трубою поблизу села Поташня.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, витрати розподiленi мiж Службою вiдновлення та ОТГ практично 50/50.
Потреба спiльно вiдновлювати дорожнє покриття державних дорiг виникла через вкрай обмежене державне фiнансування внаслiдок повномасштабного вторгнення - всi надходження до Дорожнього фонду спрямовуються на змiцнення армiї.
Дороги державного значення наразi капiтально не ремонтуються, а проводиться лише необхiдний мiнiмум робiт для збереження сталого проїзду в межах експлуатацiйного утримання. При цьому, на час воєнного стану, першочергово увага звертається на шляхи I-II рiвнiв експлуатацiйних вимог й на тi дороги, що вiдiграють важливе значення для захисту держави.
Таким чином ремонт дорiг територiального значення завдяки спiвфiнансуванню мiсцевих громад - це не лише чи не єдиний шлях забезпечити нормальне функцiонування транспортного сполучення пiд час воєнного стану мiж населеними пунктами, а й iнвестицiї, що одразу повертаються до мешканцiв громади, якi й є постiйними користувачами дорiг.
Автомобiльний шлях територiального значення Т-06-08 Малин - Кочерiв пролягає територiєю Малинської та Радомишльської об'єднаних територiальних громад, з'єднує мiста Малин, Радомишль, Кочерiв. Загальна протяжнiсть дороги становить - 49,6 км.

Прочитано 91 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: