ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 01 лютого 2024 12:00

На енергомодернiзацiю дитячих садкiв та шкiл Києва спрямують 1 млн. євро

Мiська влада Києва продовжує спiвпрацювати з мiжнародними донорськими органiзацiями для пiдвищення енергоефективностi будiвель. Насамперед йдеться про заклади соцiального значення - дитсадки, школи, медичнi заклади тощо. Минулого року мiсту вдалось залучити черговий грант вiд Пiвнiчної екологiчної фiнансової корпорацiї (NEFCO). Про це в ефiрi радiо "Київ" повiдомив заступник голови Київської мiської державної адмiнiстрацiї Петро Пантелеєв.

Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO) - органiзацiя, що утворена п'ятьма європейськими країнами: Данiєю, Iсландiєю, Норвегiєю, Фiнляндiєю i Швецiєю. Працює вже бiльше 20 рокiв, надаючи фiнансову пiдтримку екологiчно важливим проєктам та програмам, що нацiленi на зниження споживання енергоносiїв. Київ розпочав спiвпрацю з NEFCO в 2014 р., виконавши за цей час десятки проєктiв комплексної та часткової енергомодернiзацiї в закладах соцiального спрямування. Минулого року Київ уклав нову грантову угоду з NEFCO на залучення понад 1 млн. євро в енергоефективнi проєкти.
"У питаннi енергомодернiзацiї закладiв соцiальної сфери нам допомагають мiжнароднi партнери, зокрема NEFCO, який надає грантовi кошти. Адже, крiм економiї, надзвичайно важливим є створення комфортних i безпечних умов. Окрiм комплексу технiчних заходiв запроваджена система диспетчеризацiї, що дозволяє дистанцiйно регулювати постачання тепла i не витрачати його марно. Це особливо важливо пiд час канiкул чи на вихiдних, коли постачання тепла можна звести до технiчно прийнятного мiнiмуму", - сказав Петро Пантелеєв.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, вiн зазначив, що у столицi активно впроваджується на практицi механiзм ЕСКО-договорiв, коли до енергоефективних заходiв в дитячому садочку чи школi залучаються приватнi iнвестицiї.
"Вкладенi кошти iнвестор повертає за рахунок економiї на енергоресурсах. Тобто всi зацiкавленi в тому, щоб проєкт мав якомога вищу енергоефективнiсть. Iнвестор швидше повертає вкладенi кошти, а школа чи дитсадок отримує економiю та комфортнi умови для дiтей. У результатi економить i бюджет столицi, адже комунальнi послуги в закладах соцiальної сфери фiнансуються коштами мiста",- наголосив Петро Пантелеєв.

Прочитано 163 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: