ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 02 квітня 2024 12:00

"Київмiськбуд" намагається запустити всi проєкти

Холдингова компанiя "Київмiськбуд" виконала аналiз проєктiв, i за умови затвердження Київрадою механiзмiв i джерел фiнансування, починаючи з третього кварталу, можливе їх поетапне розморожування, повiдомив голова правлiння, президент ХК "Київмiськбуд" Василь Олiйник на засiданнi тимчасової комiсiї з вирiшення проблемних питань, пов'язаних iз дiяльнiстю ПрАТ "ХК "Київмiськбуд"".

"За цi пiвтора мiсяця (пiсля призначення його на посаду) нам вдалось оглянути всi будiвельнi адреси - їх у нас 25, загальним складом понад 120 будинкiв, проаналiзувати стан справ у компанiї та спiльно з командою визначити напрями, за якими плануємо рухатися, щоб стабiлiзувати "Київмiськбуд". Було виконано фiзичнi обмiри всiх обсягiв робiт, що дає можливiсть планування. Перед нами стоять завдання-виклики, серед яких прiоритетним є пошук джерел фiнансування", - повiдомив вiн.
За словами Олiйника, реальний план стабiлiзацiї "Київмiськбуду" залежатиме вiд обсягу залучених коштiв.
Вiн уточнив, що прораховуються кiлька варiантiв. Зокрема, спiвпраця з комунальним пiдприємством "Житло-iнвест", яке може придбати певну кiлькiсть квартир пiд програму "Оренда з викупом". Згiдно з аналiзом, наявний обсяг квартир у добудованих об'єктах дає змогу залучити близько 500 млн. грн., повiдомляє Property Times.
Крiм того, пропонується передати мiсту кiлька добудованих i введених в експлуатацiю дитсадкiв. За словами Олiйника, оскiльки вони будувалися ранiше, цi будiвлi потрiбно адаптувати пiд пiдвищенi вимоги безпеки. Якщо мiсто погодиться викупити цi дитсадки пiсля дообладнання сховищ, це зможе дати "Київмiськбуду" ще 200-300 млн. грн. на добудову об'єктiв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, цiєї суми (700-800 млн. грн.) вистачить тiльки на перезапуск кiлькох майданчикiв. Для повноцiнного розморожування об'єктiв потрiбно близько 2 млрд. грн. на рiк, а загалом, як i озвучувалося ранiше, - близько 4 млрд. грн. у 2024-2025 рр.
"Ми проводимо переговори з державними банками - "Укргазбанком" i "Сенсом" - щодо кредитування пiд державнi гарантiї та заставне майно. Ключовим може стати збiльшення статутного капiталу "Київмiськбуду", якщо депутати Київради це питання пiдтримають, що стало би реальною допомогою зараз", - намiтив реальнi механiзми вiдновлення роботи компанiї Олiйник.
Вiн додав, що сьогоднi кожен мiсяць простою коштує компанiї близько 10 млн. грн. (стабiлiзацiя об'єктiв, податки тощо).
За словами Олiйника, за умови акумуляцiї необхiдного фiнансування поетапний, починаючи з п'яти, запуск усiх об'єктiв можливий iз лiта.

Прочитано 112 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: