ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 17 квітня 2024 10:00

У Києвi рятують озеро

Комунальне пiдприємство "Плесо" оголосило про початок процедури вiдкритих торгiв на розчистку озера Синє в Подiльському районi столицi. Пiсля визначення переможця та пiдписання договору розпочнуться роботи з ревiталiзацiї водойми. Про це повiдомив директор Департаменту захисту довкiлля та адаптацiї до змiни клiмату КМДА Олександр Возний.

"Хочу наголосити, що зараз у прiоритетi - порятунок озера за рахунок його розчистки та днопоглиблення. Решту робiт, якi передбачають благоустрiй територiї довкола водойми, виконають за бiльш сприятливої економiчної ситуацiї в мiстi. Рiшення щодо цього пiдтримали як мiсцева громада, так i депутатський корпус. Сподiваємося, що пошук пiдрядника для виконання першочергових заходiв iз порятунку озера Синє буде успiшним, i роботи на водоймi розпочнуться найближчим часом", - сказав Олександр Возний.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, проєктними рiшеннями передбачається розчистити озеро для розкриття грунтових джерел. Це, своєю чергою, спричинить додаткове наповнення та покращить екологiчний стан водойми. Крiм того, планується розчистити з'єднувальну протоку та об'єднати озеро в кiльце для вирiвнювання рiвнiв води й запобiгання застою.

Прочитано 90 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: