ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 15 червня 2024 10:00

Київ суттєво зменшить кiлькiсть тимчасових споруд

У столицi вдосконалять процес розмiщення окремих елементiв благоустрою, а саме: тимчасових споруд, термiналiв, поштоматiв, вендингових систем та електричних зарядок. Таке рiшення ухвалили депутати Київради. Про це повiдомив директор Департаменту територiального контролю мiста Києва Михайло Будiлов.

Зокрема, оренда земельних дiлянок для розмiщення елементiв благоустрою вiдтепер проходитиме через державнi онлайн-аукцiони "Прозорро.Продажi". За результатами онлайн-аукцiонiв КП "Київ.Прозорро" укладатиме договори з орендарями, якi отримали право оренди земельних дiлянок строком на 5 рокiв iз можливiстю її продовження. Торги через електроннi бiржi збiльшать доходи в бюджет мiста в кiлька разiв. Орiєнтовний дохiд у 2026 р. - близько 1 млрд. грн.
"Наразi iснує багато проблемних питань щодо розмiщення елементiв благоустрою. Ми бiльше року розробляли й удосконалювали проєкт, який врегулює цей процес. Щоб вивчити громадську думку, запустили опитування в мiському застосунку "Київ Цифровий". У ньому взяли участь 58 тис. киян. 74% iз них проголосували за зменшення кiлькостi МАФiв, а 81% - за продаж права на розмiщення на вiдкритих аукцiонах "Прозорро.Продажi". Пiсля реалiзацiї проєкту кiлькiсть тимчасових споруд зменшиться в кiлька разiв. Також буде створений єдиний архетип. I до кожної споруди будуть проведенi стацiонарнi джерела комунiкацiй. Це допоможе подолати хаотичне розмiщення проводiв, що висять на стовпах освiтлення, та спростить умови для господарської дiяльностi пiдприємцiв. Крiм того, цим рiшенням ми врегулюємо процедуру встановлення термiналiв, електрозарядних станцiй i поштоматiв", - розповiв Михайло Будiлов.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, всi пiдприємцi зможуть допрацювати вiдповiдно до термiну, зазначеного в їхнiй дозвiльнiй документацiї, а впровадження цього проєкту вiдбуватиметься протягом двох рокiв.

Прочитано 75 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: