ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 28 червня 2024 11:00

Механiзм вiдшкодування вартостi незалежних джерел енергiї вдосконалять

Київська мiська державна адмiнiстрацiя опрацьовує змiни до Порядку часткового вiдшкодування вартостi незалежних джерел електроенергiї. З боку будинкових громад є чiткий запит на диференцiйний пiдхiд до встановлення граничної суми компенсацiї, враховуючи поверховiсть житлового будинку, кiлькiсть у ньому пiд'їздiв, кiлькiсть iнженерних систем, що потребують живлення. Саме тому мунiципалiтет зараз формує пропозицiї до змiн, пiсля чого винесе їх на розгляд i затвердження Київради. Про це сьогоднi повiдомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв у межах акселерацiйної програми "Стiйке мiсто" i тематичної дискусiї "Вiд стiйкостi житлової будiвлi до стiйкостi мiста".

За його словами, нова реальнiсть в умовах значного дефiциту електроенергiї зобов'язує до рiшень як на рiвнi окремих будинкiв, так i в масштабах усього мiста.
"У Києвi є категорiя житлових будинкiв, для яких вiдсутнiсть електроенергiї є дiйсно критичною. Це будiвлi з насосними групами, вiд яких залежить водопостачання та опалення, висотки, де перестають працювати лiфти тощо. Для вирiшення цiєї проблеми майже два роки тому ми запровадили Порядок часткового вiдшкодування вартостi незалежних джерел енергiї: бензинових, дизельних, газових генераторiв, сонячних зарядних станцiй, iнверторiв тощо. За цей час у Києвi встановили понад 670 одиниць рiзного типу обладнання. Мешканцям вiдшкодовується 75% вартостi обладнання, однак є гранична сума на одиницю обладнання. I зараз ми активно приймаємо заявки вiд мешканцiв, на основi яких бачимо необхiднiсть дещо змiнити пiдхiд до граничної суми вiдшкодування. Рiзнi за характеристиками будiвлi потребують рiзної потужностi та кiлькостi обладнання i, вiдповiдно, рiзнi обсяги допомоги", - сказав Петро Пантелеєв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, програму варто розвивати i залучати до участi якомога бiльше будинкiв, де є критична потреба в безперебiйному живленнi.
"Досить ефективне рiшення - встановлення батареї з iнверторами, якi накопичують енергiю та її обсяг дозволяє певний час забезпечувати роботу будинкових систем. Ми вже маємо сотнi будинкiв, де проблему вдалось вирiшити. Загалом встановлено понад 670 одиниць обладнання - генераторiв, батарей, сонячних зарядних станцiй тощо", - зазначив заступник голови КМДА.

Прочитано 73 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: