ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 03 липня 2024 10:00

Київ готується до нового опалювального сезону iз врахуванням пошкодження енергетичної iнфраструктури

Київ готується до складного опалювального сезону, враховуючи масштабнi пошкодження енергетичної iнфраструктури. Про це мер столицi Вiталiй Кличко повiдомив у ефiрi телеканалу "Київ".

"Iз середини травня тривають гiдравлiчнi випробування теплових мереж. Попри обмеженiсть фiнансiв, мiсто продовжує програму перекладки найбiльш зношених дiлянок тепломереж. Цього року замiнять ще 55 км труб. Масштабну модернiзацiю мереж ми розпочали ще до повномасштабного вторгнення. На сьогоднi вже оновили близько 400 км труб великого та середнього дiаметру", - зазначив Вiталiй Кличко.
Вiн повiдомив, що наразi, готуючись до зими, в планах столичної влади - вiдремонтувати понад 150 теплоджерел, понад 200 котлiв, а також насосне обладнання.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, мер Києва пiдкреслив, що всi котельнi мiста, де це дозволяє потужнiсть, уже оснащенi генераторами для безперебiйної роботи. Працюють фахiвцi i над тим, щоб обладнати генераторами бiльш потужнi теплоджерела. Також мiсто додатково матиме ще понад 50 пересувних мiнiкотелень, якi будуть розташованi у столичних лiкарнях, пологових будинках, на важливих соцiальних об'єктах.
Вiталiй Кличко нагадав, що сьогоднi в Києвi дiють програми для ОСББ та ЖБК, що дозволяють мешканцям встановлювати в будинку альтернативнi джерела живлення або рiзне енергоефективне обладнання. При встановленнi незалежних джерел енергiї бюджет мiста вiдшкодовує 75% вартостi обладнання. Цей механiзм працює вiд початку повномасштабного вторгнення. На цей час у столицi вже втiлили понад 670 таких проєктiв. I продовжують їх впроваджувати.

Прочитано 70 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: