ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 05 липня 2024 10:00

Київ збiльшить суму вiдшкодування вартостi незалежних джерел електроенергiї для житлових будинкiв

Київрада має внести змiни до рiшення "Про деякi питання пiдготовки житлового фонду столицi до проходження зимового перiоду в умовах воєнного стану. Про це повiдомив мер столицi Вiталiй Кличко.

"Iдеться про те, щоб зробити ще лояльнiшим Порядок вiдшкодування вартостi незалежних джерел електричної енергiї. А саме: збiльшити максимальний порiг компенсацiї (для великих будинкiв - у кiлька разiв). I запровадити справедливу градацiю: що бiльшi витрати будинку, то бiльша гранична сума допомоги вiд мiста. Адже бiльша поверховiсть житлового будинку та його площа визначають i бiльшу потребу в енергоспоживаннi. А значить - необхiдне бiльш потужне обладнання для замiщення електроенергiї пiд час вiдключень. Це те, на чому наголошували будинковi громади. Бо сьогоднi мiсто компенсує 75% вартостi обладнання, але максимальна сума допомоги - не бiльше 80 тис. грн. за одну одиницю обладнання (тобто йдеться про менш потужне обладнання). Ми ж пропонуємо збiльшити максимально граничну суму залежно вiд поверховостi будинку, щоб мешканцi могли закуповувати бiльш потужне обладнання", - пiдкреслив Вiталiй Кличко.
Отже, порядком передбачається вiдшкодування 75% вартостi придбаних незалежних джерел електричної енергiї, але не бiльше: 100 тис. грн. - для будинкiв до 6 поверхiв (включно), 200 тис. грн. - для будинкiв вiд 7 до 16 поверхiв (включно), 300 тис. грн. - для будинкiв вiд 17 поверхiв, а також для будинкiв з прибудованими, вбудованими та даховими котельнями.
"I пiдкреслю: удосконалений порядок вiдшкодування стосуватиметься не тiльки ОСББ та ЖБК. А всiх багатоповерхових будинкiв столицi, де таке рiшення ухвалять мешканцi. Переконаний, удосконалена програма працюватиме ще ефективнiше. I ще бiльше київських будинкiв стануть стiйкiшими в умовах енергодефiциту", - наголосив Вiталiй Кличко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, сьогоднi в столицi дiють програми для ОСББ та ЖБК, що дозволяють мешканцям встановлювати в будинку альтернативнi джерела живлення або рiзне енергоефективне обладнання. При встановленнi незалежних джерел енергiї бюджет мiста вiдшкодовує 75% вартостi обладнання. Цей механiзм працює вiд початку повномасштабного вторгнення. На сьогоднi в столицi вже втiлили понад 670 таких проєктiв.

Прочитано 78 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: