ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 13 липня 2024 14:00

В одному з київських ЖК 89% власникiв квартир не платять за опалення

Заборгованiсть за спожитi послуги гарячого водопостачання та опалення продовжує зростати. За опалювальний сезон 2023-2024 рр. цей борг збiльшився на 800 млн. грн., або на 13%. При цьому основну частину заборгували 16% домогосподарств. Про це повiдомив директор структурного пiдроздiлу "Енергозбут" комунального пiдприємства "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатiн.

Бiльша частина боргу, а саме 4,5 млрд. грн., припадає на 16% вiд загальної кiлькостi клiєнтiв "Київтеплоенерго", загальна кiлькiсть яких - близько 1 млн. Громадянам, якi системно не сплачують за послуги, не звертаються, щоб укласти розстрочку, нарахована пеня. Вона вiдображена у квитанцiях за червень.
Так, у Печерському районi налiчується понад 247 боржникiв, за якими у власностi значиться двi або бiльше квартир. Кожен iз них має заборгованiсть за спожиту гарячу воду та опалення бiльше 25 тис. грн.
У житловому будинку на бульв. Лесi Українки, 23 (Печерський район), боржниками за опалення є 89% власникiв квартир. Загальна заборгованiсть мешканцiв будинку станом на 1 липня - 1,6 млн. грн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у житловому будинку на вул. Сiчових Стрiльцiв, 50-52-А (Шевченкiвський район), боржниками за опалення є 59% власникiв квартир. Загальна заборгованiсть мешканцiв будинку станом на 1 липня складає 1,3 млн. грн.

Прочитано 154 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: