ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 15 липня 2024 10:00

Банк прокредитує потреби багатоквартирних будинкiв столицi

Комунальне пiдприємство "Фонд модернiзацiї та розвитку житлового фонду мiста Києва" (револьверний фонд) КМДА включив "Таскомбанк" до перелiку уповноважених банкiв, через якi здiйснюються перерахування сум позик чи кредитiв багатоквартирним будинкам на проєкти модернiзацiї, енергоефективностi тощо.

Таке рiшення пiдтримав кредитний комiтет пiдприємства (вiдповiдно до Положення про фiнансування заходiв з реконструкцiї, реставрацiї, проведення капiтальних ремонтiв, технiчного переоснащення багатоквартирних будинкiв мiста Києва (револьверний фонд), затвердженого рiшенням Київради вiд 5 жовтня 2023 р. №7126/7167). Про це повiдомив керiвник київського револьверного фонду Олександр Денис.
За його словами, спiвпраця з "Таскомбанком" - це важливий крок на шляху до масштабування практики кредитування будинкових громад.
"Фонд є спецiальною органiзацiєю, що створена для пiдтримки iнiцiатив спiввласникiв багатоквартирних будинкiв Києва та їх об'єднань, пов'язаних з енергоефективнiстю, капiтальними ремонтами, модернiзацiєю житлових будинкiв та їх елементiв на прийнятних для мешканцiв умовах. Крiм того, дiяльнiсть револьверного фонду передбачає i встановлення незалежних енергоджерел - генераторiв, сонячних батарей, iнверторiв тощо. Разом з iснуючими програмами спiвфiнансування ця стане додатковим iнструментом i допомогою для будинкових громад", - прокоментував Олександр Денис.
"Впевненi, що спiвпраця з фондом буде плiдною та сприятиме покращенню стану багатоквартирних будинкiв Києва, пiдвищенню рiвня енергетичної ефективностi будiвель та енергозбереження в столицi", - зазначив перший заступник голови правлiння "Таскомбанк" Олег Поляк.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, фонд сприятиме тому, щоб на прийнятних умовах надавати кредити на найбiльш необхiднi роботи, особливо в умовах енергодефiциту. Йдеться, зокрема, про встановлення або замiну вузлiв облiку гарячої чи холодної води та теплової енергiї, встановлення, замiну або модернiзацiю iндивiдуальних теплових пунктiв, модернiзацiю та/або замiну внутрiшньобудинкових iнженерних мереж, модернiзацiю систем освiтлення мiсць загального користування, теплоiзоляцiю зовнiшнiх стiн, пiдвальних примiщень, горищ, покрiвель i фундаментiв, розробку проєктної документацiї тощо.

Прочитано 166 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: