ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 16 липня 2024 10:00

Киян закликають переходити на альтернативнi джерела енергiї

У столицi, як i у всiй країнi, наразi гостро постало питання щодо енергозбереження та економiї енергоресурсiв. Тому киян закликають переходити на альтернативнi джерела енергiї. Зокрема, у межах програми "ГрiнДIМ" об'єднання спiввласникiв багатоквартирних будинкiв (ОСББ) та житлово-будiвельнi кооперативи (ЖБК) можуть отримати гранти на встановлення сонячних електростанцiй i супутнього обладнання. Про це нагадує державна установа "Фонд енергоефективностi".

Мета програми - пiдтримати впровадження енергоефективних заходiв, якi зменшують споживання енергетичних ресурсiв i збiльшують частку енергiї, виробленої з вiдновлюваних джерел енергiї.
Так, програма надає фiнансування на вiдшкодування 70% вартостi обладнання та матерiалiв сонячних електростанцiй, а також на сертифiкацiю енергетичної ефективностi будинку.
Енергетики також закликають усiх споживачiв ощадливо споживати енергоресурси. Зокрема, вимикати електроприлади, якими не користуються, та правильно експлуатувати електрочайник, кондицiонер, електроплиту, холодильник тощо.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у столицi дiє Програма з часткового вiдшкодування вартостi незалежних джерел енергiї. За цим механiзмом мiсто компенсує 75% вартостi придбаного генератора або iншого обладнання. На початок цього року в будинках ОСББ i ЖБК встановили понад 670 одиниць рiзного обладнання. А загалом, з iншими будинками, - понад 1 тис. Сума вiдшкодування вiд столицi склала близько 18,6 млн. грн.

Прочитано 21 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: