ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 18 липня 2024 11:00

У Києвi вiдремонтували мiський центр нефрологiї та дiалiзу

Мер столицi Вiталiй Кличко перевiрив, як вiдремонтували КНП "Київський мiський центр нефрологiї та дiалiзу". За останнiх 2 роки його перетворили на потужний i сучасний профiльний заклад з надання медичної допомоги.

"За кошти бюджету мiста вiдремонтували всi вiддiлення на п'яти поверхах будiвлi, вiдкрили й новi вiддiлення. Зокрема, оновили клiнiко-дiагностичне вiддiлення та лабораторiю. Вiдкрили вiддiлення загальної хiрургiї з новим сучасним обладнанням, вiддiлення хiрургiї та трансплантацiї. Зробили капремонт i вiдкрили вiддiлення трансплантацiї кiсткового мозку, обладнане надсучасним устаткуванням", - розповiв Вiталiй Кличко.
Що стосується роботи центру, то окрiм забезпечення пацiєнтiв з гострою та хронiчною нирковою недостатнiстю гемодiалiзом, тут успiшно проводять трансплантацiю нирок дорослим i дiтям. На сьогоднi в центрi проходять лiкування гемодiалiзом понад 800 хворих, а перитонеальним дiалiзом - 45 пацiєнтiв.
Вiд початку повномасштабної вiйни центр прийняв на безоплатне лiкування близько 250 хворих з iнших регiонiв України - з медустанов, що зупинили свою роботу.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, 8 липня, пiсля масованої атаки ворога на столицю, центр прийняв на лiкування 10 дiтей з вiддiлення трансплантацiї кiсткового мозку з лiкарнi "Охматдит". Та на амбулаторне лiкування екстракорпоральними методами 11 дiток. Також 12 маленьких пацiєнтiв "Охматдиту" з хронiчною та гострою нирковою недостатнiстю наразi в центрi проходять лiкування гемо- та перитонеальним дiалiзом.

Прочитано 171 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: