ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 20 липня 2024 10:00

Київ комплексно пiдходить до безбар'єрностi

Для створення рiвного доступу для людей з iнвалiднiстю i маломобiльних груп населення на дорогах i вулицях столицi активно тривають роботи iз забезпечення безбар'єрного середовища. Про це повiдомила заступниця голови КМДА зi здiйснення самоврядних повноважень та вiдповiдальна з питань безбар'єрностi в Києвi Марина Хонда.

"Ми створюємо середовище, в якому публiчнi мiсця є фiзично доступними для всiх мiстян. За сучасними стандартами на пiшохiдних переходах встановлюємо пристрої звукового супроводу, понижуємо бордюрний камiнь, влаштовуємо тактильну плитку для осiб iз порушеннями зору, наносимо тактильнi смуги та контрастне маркування тощо", - наголосила Марина Хонда.
Так, за iнформацiєю Департаменту транспортної iнфраструктури, за перше пiврiччя цього року в експлуатацiю ввели п'ять безбар'єрних свiтлофорних об'єктiв. Зокрема, новi об'єкти за адресами: просп. Алiшера Навої - вул. Воскресенська, вул. Академiка Заболотного - вул. Квiтуча, вул. Василя Касiяна (зупинка громадського транспорту "Автостоянка - дублер"). А також два реконструйованi - на вул. Ревуцького, 40, i вул. Володимира Брожка - вул. Монтажникiв.
Окрiм цього, протягом сiчня-червня у столицi встановили 79 пристроїв звукового супроводу на 30 свiтлофорних об'єктах для безпечного переходу проїжджих частин.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, реконструюють i свiтлофорнi об'єкти на вул. Сiм'ї Кульженкiв - вул. Луговiй та вул. Максимовича - вул. Сергiя Колоса. Будують новi на вул. Героїв Космосу, 8, 11, та просп. Повiтряних сил - вул. Стадiоннiй. Це дасть змогу облаштувати безбар'єрнi регульованi наземнi пiшохiднi переходи.
Також у цьому роцi запрацював регульований наземний пiшохiдний перехiд для дублювання пiдземного пiшохiдного переходу на вул. Старобориспiльськiй - вул. Миколи Хвильового. I триває облаштування регульованих наземних пiшохiдних переходiв на просп. Валерiя Лобановського - вул. Володимира Брожка та вул. Костянтинiвськiй - вул. Нижнiй Вал.
"Ми пiдходимо до безбар'єрностi комплексно. I це стосується не тiльки дорожньо-транспортної iнфраструктури, а й усiх напрямiв. Усi департаменти КМДА займаються впровадженням плану заходiв на 2023-2024 рр. з реалiзацiї Нацiональної стратегiї зi створення безбар'єрного простору в Українi на перiод до 2030 р.", - зазначила Марина Хонда.

Прочитано 20 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: