ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 22 липня 2024 10:00

У Києвi знесли старовинну садибу

У столицi несанкцiоновано знесли Садибу Зеленських (вул. Олександра Кониського, 22), збудовану у 1890 р. Керiвництво Департаменту охорони культурної спадщини, представники iнших структурних пiдроздiлiв КМДА та громадських органiзацiй оперативно прибули на мiсце, як тiльки отримали iнформацiю про руйнування садиби.

"Шокуюча ситуацiя! Те, що наразi вiдбувається, - зухвале та цинiчне самоуправство! Мiська влада та Департамент охорони культурної спадщини обуренi ситуацiєю, що сталася. Вважаємо, що правоохороннi органи мають надати свою оцiнку та притягнути винних до вiдповiдальностi", - зазначила директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.
За її словами, два днi тому громадська органiзацiя "Спадщина Київ" подала до Департаменту охорони культурної спадщини пакет доопрацьованої облiкової документацiї щодо присвоєння будiвлi на вул. Олександра Кониського, 22, статусу пам'ятки. Цей крок є частиною пiдписаного ранiше з департаментом плану дiй щодо реалiзацiї петицiї №12870 "Зберегти iсторичну садибу Зеленських", яка була пiдтримана мiським головою.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, департамент вимагає вiд правоохоронних органiв належного реагування та притягнення винних до вiдповiдальностi.

Прочитано 23 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: