ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 25 липня 2024 10:00

"Київський метрополiтен" звинуватили у неналежнiй експлуатацiї тунелю

23 липня в.о. начальника КП "Київський метрополiтен" i керiвнику служби колiї, тунельних споруд i будiвель вручили пiдозри у справi щодо ситуацiї, яка виникла на перегонi мiж станцiями метро "Демiївська" - "Либiдська".

Попри те, що експертнi звiти та дослiдження науковцiв пiдтверджують, що проєктна документацiя мiстить неякiснi проєктнi рiшення, а пiд час будiвництва було неякiсно споруджено конструкцiю тунелю цiєї дiлянки, основнi звинувачення полягають у нiбито неналежному утриманнi та обслуговуваннi тунелю, а також його експлуатацiї.
За результатом проведених дослiджень, якi на цей час дооформлюються, пiдтверджено, що пiд час зведення конструкцiї тунелю не було виконано хiмiчного закрiплення грунтiв. Також виявлено вiдхилення вiд проєктних рiшень при будiвництвi тунелю, зокрема розмiри тюбiнгiв оправи тунелю та частина лоткових блокiв не вiдповiдають проєктним.
Водночас експерти пiдтверджують, що всi необхiднi регламентнi роботи з утримання та експлуатацiї перегiнного тунелю виконувалась у повному обсязi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, зважаючи на очевидний полiтичний тиск, "Київський метрополiтен" наполягає на неупередженому розслiдуваннi i готовий до спiвпрацi з правоохоронними органами. Разом iз тим керiвництво столичного метрополiтену буде доводити безпiдставнiсть звинувачення у судi.
Попри все, фахiвцi докладають максимальних зусиль, щоб поновити рух поїздiв на дiлянцi на початку осенi. Роботи на будмайданчику тривають цiлодобово. Пiсля завершення ремонту, перед повноцiнним вiдновленням руху, здiйснять тестовi пуски поїздiв.

Прочитано 42 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: