ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 07 серпня 2024 10:00

Втручання в iсторичну iдентичнiсть Бессарабського ринку не буде

У примiщеннi критого ринку на Бессарабськiй площi, 2, тривають роботи з органiзацiї частини внутрiшнього простору та вiдновлення торгових рядiв. Зокрема, ринок не припиняє роботу, а в частинi примiщення зараз прибирають напольнi надбудови пострадянського перiоду. Це дасть змогу ефективно органiзувати внутрiшнiй простiр для торгiвлi та вiдвiдувачiв. При цьому жодного втручання в iсторичнi деталi конструкцiй роботи не передбачають, адже будiвля ринку внесена до перелiку пам'яток архiтектури. Про це повiдомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

"Розмов про реконструкцiю або перебудову примiщення ринку бути не може, адже це пам'ятка архiтектури. Наше завдання - i надалi зберiгати ринок. Як його iсторiю, так i функцiонал. Вiн має бути привабливим магнiтом для киян i гостей мiста, а також бути прибутковим, щоб мати змогу утримувати примiщення в належному станi", - розповiв Валентин Мондриївський.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вiн закликав активiстiв та блогерiв не манiпулювати "реконструкцiєю", адже ще у 2013 р. було затверджене розпорядження КМДА, яке передбачає розробку проєкту реставрацiї будiвлi ринку, без змiни його функцiоналу. Але наразi не йдеться й про реставрацiю - для неї має бути розроблений та затверджений проєкт.
"Будiвлю потрiбно приводити до ладу. Проте, враховуючи ситуацiю в країнi, ми розраховуємо лише на кошти, отриманi вiд прибутку пiдприємства. Тому роботи з органiзацiї частини внутрiшнього простору просуваються не швидко. Полiпшення вигляду торгових мiсць допоможе ринку iснувати далi i залишатися своєрiдним гастрономiчним центром мiста", - розказав директор комунального пiдприємства "Бессарабський ринок" Микола Ковальчук.

Прочитано 18 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: