ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 30 серпня 2024 13:00

Житлових будинкiв у проєктi на Подолi стане менше

Компанiя A Development анонсувала перегляд концепцiї проєкту "Рiхерт&Парк" з огляду на останнi данi щодо динамiки ринку житлової нерухомостi столицi.

Враховуючи стагнацiю галузi, що призвело до 10-кратного падiння кiлькостi iнвестицiйних угод станом на липень (данi Мiнфiна та аналiтичної платформи Lun), як i попиту загалом, та прогнозованого об'єму iнвестицiй, реалiзацiя проєкта в ранiше презентованiй концепцiї буде економiчно недоцiльною, повiдомляє Property Times.
Вiдповiдно, девелопер вирiшив переглянути концепцiю проєкту та його майстер-план у бiк зменшення сукупної площi житлових будинкiв на 30% та збiльшення тенант-мiкс функцiй за рахунок залучення бiльшої кiлькостi "якiрних" резидентiв комерцiйного сегменту нерухомостi. Цi резиденти, за задумом девелопера, зможуть забезпечити мiсцеву громаду Подолу актуальними функцiями та iнфраструктурою, якої наразi бракує. Так, наприклад, в примiщеннях старої броварнi з'явиться сучасний фудхолл та коворкiнг аналогiчний тим, що девелопер реалiзував в рамках проєкту реновацiї простору на Арсенальнiй, фiтнес-клуб з басейном, продуктовий маркет тощо. Вiдкриються кав'ярнi та невеличкi крамницi. Девелопер також зазначив, що наразi веде перемовини щодо залучення операторiв медичних та освiтнiх закладiв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, за рахунок зменшення обсягу житлової забудови на третину девелопер додатково розширить паркову зону, де в перспективi може з'явитися об'єкт культурного призначення (фiлармонiя, концертний майданчик тощо). Наразi тривають перемовини з потенцiйними партнерами та меценатами, якi будуть готовi спiльно профiнансувати реалiзацiю даного рекреацiйного простору.
Олексiй Баранов, власник A Development, зауважив: "Актуальний стан ринку житлової нерухомостi в Києвi диктує нам необхiднiсть адаптуватися пiд поточну кон'юнктуру попиту i переосмислити концепцiю нашого проєкту. У роботi над "Рiхерт&Парк" ми, з одного боку, спираємося на свiй успiшний досвiд реновацiї Арсенальної та наповнення новими функцiями та сенсами пам'яток архiтектури. З iншого ж боку, ми маємо абсолютно унiкальну мiсцевiсть проєкту, з потенцiалом стати найкращим природним парком країни, - з опорядженою водоймою та iнклюзивним сквером. Наразi ведемо перемовини з потенцiйними партнерами щодо реалiзацiї такого культурно-рекреацiйного простору сумарною площею 7 га".
A Development зберiгає своє зобов'язання щодо фiнансування та реалiзацiї проєкту вертикального парку в ареалi Юрковицi площею 6,5 га, в якому згiдно проєкту девелопера будуть улаштованi еко-стежки та оглядовi майданчики, де усi охочi матимуть можливiсть проводити час та милуватись панорамами старого Подолу. Вiдповiдно, загальна територiя озеленення та благоустрою в проєктi "Рiхерт&Парк", iз врахуванням вертикального парку та культурно-рекреацiйного простору, складе 13,5 га. Девелопер реалiзовуватиме проєкт на 100% iз залученням приватних коштiв.

Прочитано 27 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: