ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 31 серпня 2024 11:00

Проєкт реконструкцiї рiчки Либiдь доопрацюють

КП "Плесо" оголошує тендер на доопрацювання iнженерного проєктування реконструкцiї рiчки Либiдь, що є в планi робiт на 2024 р., яке, зокрема, передбачатиме встановлення смуг вiдведення вздовж русла рiчки Либiдь i благоустрiй територiй. Про це повiдомляє комунальне пiдприємство.

У межах процедури закупiвлi у форматi "Вiдкритi торги" доопрацюють проєктно-кошторисну документацiю стадiї ТЕО для об'єкта "Реконструкцiя гiдротехнiчних споруд з вiдновленням екологiчного та санiтарно-гiгiєнiчного стану р. Либiдь в м. Києвi".
Реалiзацiя проєкту дозволить усунути аварiйнi дiлянки, вiдновити русло рiчки Либiдь та її притокiв, а також реконструювати берегоукрiплення для екологiчної рiвноваги. Проєкт також передбачає встановлення смуг вiдведення вздовж русла для експлуатацiї гiдротехнiчних споруд, благоустрiй цих територiй з урахуванням наявної забудови та облаштування сходiв i пандусiв для зручного користування прибережною зоною.
Ключовi етапи проєкту:
- зняття аварiйностi. Повне обстеження та усунення аварiйних дiлянок гiдротехнiчних споруд для безпеки мешканцiв мiста та зменшення ризикiв пiдтоплень пiд час сильних дощiв;
- капiтальний ремонт. Iнженерне планування передбачає капiтальний ремонт берегоукрiплення, водопропускних споруд та iнших гiдротехнiчних об'єктiв для очищення води та забезпечення її водностi;
- ревiталiзацiя. Вiдновлення природної екосистеми рiчки, що сприятиме вiдновленню берегiв i створенню умов для розмноження риби та iнших водних органiзмiв. Ревiталiзацiя забезпечить стале водопостачання рiчки та її притокiв для екологiчної рiвноваги;
- громадськi простори. Створення сучасних iнклюзивних зон вiдпочинку на берегах рiчки, що враховуватимуть потреби людей з iнвалiднiстю.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, реалiзацiя цього проєкту дасть змогу перетворити рiчку Либiдь на важливу водну артерiю мiста, яка стане улюбленим мiсцем вiдпочинку для киян i гостей столицi. Вiдновлення екологiчного стану рiчки також сприятиме пiдвищенню якостi життя мешканцiв прилеглих районiв.

Прочитано 33 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: