ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 06 вересня 2024 16:00

Садибу Зеленських вiдновлять з другим поверхом

На черговому засiданнi Консультативної ради при Департаментi охорони культурної спадщини КМДА розглянули, зокрема, питання вiдновлення будинку на вул. Олександра Кониського, 22. Власник садиби Зеленських представив передпроєктнi пропозицiї щодо її вiдновлення. Про це повiдомила директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

"Пiсля попереднiх консультацiй представники власника садиби Зеленських вперше передали на розгляд передпроєктнi пропозицiї щодо вiдновлення зруйнованого будинку. Це важливий крок у процесi вiдбудови. Готовнiсть власника брати участь у виправленнi власної помилки дає надiю на успiшне вiдновлення пам'ятки. Нагадаю, що з власником укладений меморандум, який визначає загальнi умови вiдновлення. Однак мiсто продовжує вживати заходи у правовiй площинi задля забезпечення виконання зобов'язань за цим меморандумом", - зазначила Марина Соловйова.
Садибу Зеленських, споруджену у 1890 р., несанкцiоновано знищили у липнi. Будiвлю внесли до Перелiку об'єктiв культурної спадщини Києва.
Пiд час презентацiї представник власника запропонував вiдновлювати будiвлю у виглядi, який вона мала до зруйнування, тобто з другим поверхом.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на засiданнi також обговорили реставрацiю з пристосуванням пiд вбудоване нежитлове примiщення на вул. Межигiрськiй, 19, кв. 32, та реставрацiю громадського будинку - Клiнiчний корпус № 1-Г - для створення клiнiчної бази Нацiонального iнституту раку на вул. Юлiї Здановської, 33/44. Крiм того, розглянули архiтектурну концепцiю для об'єднання примiщень на вул. Iвана Франка, 25/40 (вул. Богдана Хмельницького, 40/25), та облiкову документацiю на об'єкти на вул. Малiй Шияновськiй, 2.

Прочитано 19 разів

Детальніше в цій категорії: « У Києвi бiля Лаври прибрали МАФи

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: