ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 10 вересня 2024 13:00

"Укрбуд" приватизують

Кабiнет мiнiстрiв включив 100% акцiй "Будiвельної компанiї "Укрбуд"" до перелiку об'єктiв великої приватизацiї.

Фонд держмайна оголосить електронний аукцiон з продажу пiсля затвердження урядом стартової цiни та умов продажу. Орiєнтовний термiн проведення аукцiону - грудень, повiдомляє Property Times.
Вартiсть активiв "Укрбуду" на кiнець 2023 р. становила 266,6 млн. грн.
Будiвельна компанiя "Укрбуд" є однiєю з компанiй, пов'язаних з iншою юридичною особою, - "Українською державною будiвельною корпорацiєю "Укрбуд"". Пiд час керiвництва компанiєю протягом 2010-2016 рр. Максимом Микитасем девелоперським бiзнесом "Укрбуду" насправдi займалася приватна компанiя "Укрбуд девелопмент", яка працювала пiд "оболонкою" державного бренду, але нiякого стосунку до держави не мала. Йшлося про те, що приватна компанiя використовувала державний бренд, а бiзнес будувала приватна компанiя.
У 2019 р. компанiя почала переносити термiни введення в експлуатацiю будинкiв на рiк i бiльше. У листопадi 2019 р. iнвестори "Укрбуду" зареєстрували петицiю на сайтi президента, у якiй закликали Володимира Зеленського розiбратися в критичнiй ситуацiї навколо "Укрбуду", а в груднi влаштували мiтинг пiд стiнами Офiсу президента.
У компанiї "Укрбуд девелопмент" на стадiї будiвництва залишилося 26 об'єктiв, 25 з них - житловi комплекси, один - бiзнес-центр.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, згодом об'єкти "Укрбуду" були переданi для добудови iншому столичному будiвельному гiганту - компанiї "Київмiськбуд".
На початку 2023 р. Фонд держмайна отримав в управлiння "Укрбуд" як актив, що не пiдлягає приватизацiї.
У жовтнi 2023 р. "Укрбуд" оголосила про вiдновлення роботи. У планах компанiї - реформи i ребрендинг.

Прочитано 88 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: