ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 12 вересня 2024 11:00

У Києвi на пологовому будинку встановили сонячну електростанцiю

Мер Києва Вiталiй Кличко вiдвiдав один iз пологових будинкiв у Святошинському районi столицi, де завершили роботи з оснащення закладу сонячною електростанцiєю потужнiстю 120 кВт. Встановили загалом понад 200 панелей.

"Вiдтепер у разi вiдключення електропостачання медзаклад матиме власне джерело безперебiйного живлення. Це вкрай важливо, адже в пологовому будинку є операцiйний блок та функцiонує вiддiлення для iнтенсивної терапiї новонароджених. Встановлення сонячного та гiбридного iнверторiв дозволить не тiльки отримувати електричну енергiю з сонячної, а й накопичувати її", - зазначив Вiталiй Кличко.
Вiн розповiв, що роботи з оснащення медзакладiв сонячними електростанцiями виконують у межах проєкту мiжнародної допомоги вiд уряду Нiмеччини. Та нагадав, що влiтку Київ пiдписав з Нiмецьким товариством мiжнародного спiвробiтництва (GIZ) Меморандум про спiвпрацю у впровадженнi альтернативної енергетики.
"Завдяки допомозi нiмецьких партнерiв столиця наразi реалiзовує проєкт оснащення трьох медзакладiв автономними сонячними електростанцiями. Загальний бюджет - 500 тис. євро. Вони надаються столицi на безповоротнiй основi. Всi вiдiбранi для проєкту медзаклади мають необхiднi площi для встановлення панелей. А потужнiсть кожної станцiї розраховується залежно вiд потреб об'єкта", - пiдкреслив Вiталiй Кличко.
Мер столицi також наголосив, що сьогоднi в умовах критичної ситуацiї, що склалась в енергосистемi України через росiйськi обстрiли, мiська влада нарощує енергетичну автономнiсть. У Києвi збiльшують кiлькiсть незалежних джерел живлення для роботи в умовах можливих знеструмлень. Профiльний департамент КМДА напрацював програму комплексного впровадження систем сонячної генерацiї в рiзних секторах - житловому фондi, соцiальнiй сферi, на об'єктах господарства.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, готуючись до нового опалювального сезону, всi котельнi мiста, де це дозволяє потужнiсть, уже оснастили генераторами для безперебiйної роботи.
Об'єкти, особливо критичної iнфраструктури, мiсто планує обладнати когенерацiйними установками. Столиця вже замовила 15 таких установок. Їх виробництво триває на одному з європейських заводiв.
Також цього року в Києвi удвiчi збiльшили кiлькiсть пересувних мобiльних котелень. Зараз їх у розпорядженнi тепловикiв понад 50. У разi надзвичайних ситуацiй котельнi забезпечуватимуть теплом медустанови та iншi об'єкти соцiальної сфери. А також заклади, на базi яких працюватимуть пункти обiгрiву.

Прочитано 18 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: