ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 13 вересня 2024 10:00

У Києвi попередили самовiльнi роботи на фасадi пам'ятки архiтектури

На вул. Верхнiй Вал, 48/28, у Подiльському районi зупинили черговi самовiльнi роботи на фасадi будiвлi, що є пам'яткою архiтектури мiсцевого значення та охороняється чинним законодавством. Про це повiдомила директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

"На початку вересня iнспектори департаменту оглянули об'єкт, видали припис власнику з вимогами негайно зупинити роботи з незаконної прибудови до пам'ятки та укласти охоронний договiр. Попри це, за кiлька днiв роботи знову вiдновили. Їх вдалося зупинити лише завдяки оперативнiй реакцiї Департаменту територiального контролю мiста Києва", - зазначила Марина Соловйова.
За її словами, також є порушення з боку власника будiвлi щодо вiдсутностi укладеного охоронного договору.
"Мiж iншим, науково-проєктна документацiя на проведення будь-яких будiвельних робiт на пам'ятцi архiтектури також має погоджуватися з нашим департаментом, але цього теж не зробили", - зазначила директорка департаменту.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, прибутковий будинок Д. М. Мезенцева визначено пам'яткою архiтектури мiсцевого значення наказом Мiнiстерства культури та iнформацiйної полiтики вiд 12 квiтня 2023 р. №171 (охоронний №3171-Кв). Вiн являє собою характерний приклад багатоквартирного житла кiнця XIX - початку ХХ ст. Будiвля становить значну цiннiсть як приклад архiтектури: її композицiйне та стилiстичне вирiшення фасадiв виконано з елементами бароко i ренесансу. Будiвля репрезентує творчiсть вiдомого архiтектора Карла Фрiдрiховича Шимана та є органiчною складовою забудови Подолу.

Прочитано 22 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: