ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 04 жовтня 2024 11:00

На дорогах Києва впроваджують фiзичну безбар'єрнiсть

Цього року КК "Київавтодор" реалiзує 20 безбар'єрних пiдходiв до соцiально важливих об'єктiв столицi та продовжить iншi роботи з впровадження фiзичної доступностi на дорогах мiста. Про це повiдомив генеральний директор комунальної корпорацiї Олександр Федоренко, який презентував основнi напрями впровадження безбар'єрностi у 2024 р. на другому проєктному семiнарi "Безбар'єрнiсть транспортної iнфраструктури мiста Києва - поточний стан i перспективи".

"Впровадження фiзичної безбар'єрностi - на сьогоднi одне з наших основних завдань. Розвиток iнклюзивної, доступної та безпечної мiської iнфраструктури, яка вiдповiдає потребам рiзних мешканцiв i мешканок столицi, ми реалiзуємо пiд час реконструкцiй та капiтальних ремонтiв об'єктiв вулично-дорожньої мережi, а також поточних ремонтiв", - зазначив Олександр Федоренко.
Так, цього року в столицi заплановано облаштувати 20 безбар'єрних пiдходiв до соцiально важливих об'єктiв, якi визначено iз залученням вiдповiдних громадських органiзацiй, що опiкуються питаннями iнклюзiї i доступностi. На сьогоднi виконано роботи на 8 таких об'єктах, ще 4 - в роботi.
"Важливим напрямом лишається i влаштування iнклюзивних перехресть. Такi локацiї з'являться на перехрестях вулиць Старобориспiльської i Миколи Хвильового, проспекту Валерiя Лобановського з вулицями Володимира Брожка та Демiївської, вулиць Вадима Гетьмана i Олекси Тихого. Зокрема, там запланованi наземнi переходи, що дублюватимуть надземнi або пiдземнi", - сказав Олександр Федоренко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiд час будiвельних робiт на 10 об'єктах мiста цього року реалiзували всi технiчнi рiшення з впровадження безбар'єрностi: понизили бортовий камiнь на 224 переходах, побудували та вiдремонтували 18 пандусiв, уклали понад 43 тис. кв. м покриття тротуару з безфаскового ФЕМу.
Крiм того, в межах поточних (дрiбних) ремонтiв вулично-дорожньої мережi заплановано понизити бортовий камiнь та облаштувати тактильну навiгацiю на 260 пiшохiдних переходах. На сьогоднi вiдповiднi роботи виконано на 191 об'єктi.
"У планах на 2025 р. "Київавтодор" поставив перед собою завдання перевищити цьогорiчнi показники заходiв iз безбар'єрностi. Адже доступнiсть громадського простору є одним з ключових факторiв сучасного розвитку столицi", - зауважив Олександр Федоренко.

Прочитано 16 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: