ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 07 жовтня 2024 10:00

У Шевченкiвському районi перекладають 2 км труб тепломереж

Мер Києва Вiталiй Кличко перевiрив, як триває реконструкцiя тепломережi на перетинi вулиць Братiв Малакових та Володимира Сальського у Шевченкiвському районi столицi. Роботи тут розпочали в липнi, а завершити планують до початку опалювального сезону. Завдяки модернiзацiї покращиться якiсть теплопостачання для 11 житлових будинкiв мiкрорайону Сирець.

"Роботи "Київтеплоенерго" проводить у межах програми модернiзацiї тепломереж, що вичерпали свiй термiн експлуатацiї. Тут вони вiдпрацювали вже понад 60 рокiв та перебували в незадовiльному станi. Цю дiлянку доводилось щороку неодноразово ремонтувати. До того ж, теплова iнфраструктура мiкрорайону зазнала пошкоджень у результатi ракетного обстрiлу 8 липня, коли був повнiстю зруйнований пiд'їзд в одному з будинкiв. Щоб забезпечити надiйнiсть теплопостачання для понад десятка будинкiв, здiйснюємо комплексну реконструкцiю тепломереж. Це замiна понад 700 м магiстральних, 1200 м розподiльчих та понад 400 м трубопроводiв гарячого водопостачання. Загалом прокладуть 2300 м нових труб. Для замiни використовують сучаснi попередньо iзольованi труби європейського зразка, обладнанi системою сигналiзацiї про пошкодження", - розповiв Вiталiй Кличко.
Вiн зазначив, що в межах реконструкцiї також повнiстю перебудують 14 теплокамер та замiнять запiрну арматуру iз використанням обладнання вiд провiдних свiтових виробникiв. Вiталiй Кличко наголосив, що завдяки модернiзацiї тепломереж на вул. Братiв Малакових та Володимира Сальського покращиться якiсть теплопостачання для 11 житлових будинкiв у Шевченкiвському районi, де проживає майже 2 тисячi родин.
"Попри труднощi, спричиненi вiйною, "Київтеплоенерго" продовжує програму реконструкцiї найбiльш зношених дiлянок тепломереж. Загалом у 2024 р. ми запланували замiнити понад 55 км мереж i вже виконали замiну бiльш як 45 км, i роботи активно тривають. Всього за 6 рокiв дiяльностi пiдприємство замiнило близько 460 км зношених тепломереж", - пiдкреслив Вiталiй Кличко.
Мер Києва зазначив, що Київ виконав основнi заходи з пiдготовки до опалювального сезону. Це стосується як iнфраструктурних об'єктiв, зокрема енергетичних, так i житлового фонду. На 100% протестованi тепловi мережi. Виявлено та усунуто понад 2 тис. пошкоджень трубопроводiв, ще близько сотнi пошкоджень лiквiдовують.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, усi котельнi мiста, де це дозволяє потужнiсть, уже оснащенi генераторами для безперебiйної роботи. Для роботи взимку столична влада суттєво збiльшує кiлькiсть мобiльних пересувних котелень. Їх вже понад 50 одиниць. Також планують доповнити їх 15 новими когенерацiйними установками та 2 газовими турбiнами. Цей масштабний процес пiдготовки до складної зими триває, i мiсто спiвпрацює з європейськими виробниками.
Вiталiй Кличко нагадав, що у столицi дiють 4 механiзми для багатоквартирних будинкiв, якi допомагають впроваджувати енергоефективнi заходи чи обладнання безперебiйного живлення. Сьогоднi таким механiзмом може скористатись кожен будинок, незалежно вiд того, є там ОСББ чи немає. Цього року у столицi утричi збiльшили суми вiдшкодування на придбання генераторiв чи сонячних станцiй, особливо для будинкiв великої поверховостi. Зараз мiсто вiдшкодовує 75% вартостi придбаного обладнання.

Прочитано 15 разів

Детальніше в цій категорії: « У Києвi облаштовано дощовi садки

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: