ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 14 жовтня 2024 11:00

Київ компенсував житловим будинкам вартiсть обладнання для безперебiйного електропостачання

У 2024 р. в Києвi житловi будинки отримали або подали заявки на компенсацiю вартостi понад 400 одиниць незалежних джерел електроенергiї. Це генератори, сонячнi електростанцiї або окремi їх елементи, заряднi станцiї тощо. Загалом протягом 2023-2024 рр. мiсто вiдшкодувало вартiсть понад тисячi одиниць обладнання. Про це пiд час iнспекцiї одного з енергоефективних житлових будинкiв повiдомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Iнспектували ЖБК на вул. Днiпровськiй Набережнiй, де зараз триває утеплення фасаду за програмою енергоефективних проєктiв "70/30%". Також мешканцi вже прийняли рiшення обладнати будiвлю iнверторами та акумуляторами, а в перспективi - й сонячними батареями. Як зазначає голова правлiння ЖБК Юлiя Бородiна, будинок iз 2016 р. бере участь у програмi "70/30%".
"Ми встановили iндивiдуальний тепловий пункт (IТП) з погодним регулюванням теплоспоживання, завдяки цьому вирiшили питання рiвномiрного розподiлу тепла в будинку. До цього у квартирах на верхнiх поверхах було дуже тепло, а на перших - катастрофiчно холодно, близько 11 градусiв. Потiм розпочали утеплення фасаду. I цей проєкт вже на етапi завершення. Коли додалися новi програми, почали їх поєднувати, адже це досить вигiдно. За рахунок програми часткового вiдшкодування незалежних джерел живлення купували маленькi генератори й отримували компенсацiю вартостi. Утiм зараз маємо бiльш амбiтну мету - встановити сонячну електростанцiю. Наразi тривають пiдготовчi роботи в IТП та з iншими елементами будинку", - розповiла представниця ЖБК.
Петро Пантелеєв пiдкреслив, що у столицi дiє чотири програми спiвфiнансування енергоефективних заходiв та капремонтiв для будинкових громад, тому надзвичайно важливо, що мешканцi можуть їх комбiнувати i досягати ще бiльш лояльних умов.
"Попри воєнний стан, цi програми є прiоритетними для мiської влади, адже йдеться про енергетичну безпеку. Ворог прагне позбавити нас базових сервiсiв - свiтла, води, тепла, виснажити людей через вiдсутнiсть комфорту. Завдяки таким програмам ми перешкоджаємо цим планам агресора", - зауважив заступник голови КМДА.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, програми динамiчнi, умови участi - постiйно вдосконалюються, а фiнансування корегується, за можливостi, вiдповiдно до отриманих заявок.

Прочитано 21 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: