ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 25 жовтня 2024 11:00

Київ звернувся до уряду за допомогою для "Київмiськбуду"

Київрада за поданням Київського мiського голови Вiталiя Кличка на наступному тижнi розгляне питання звернення до Кабiнету мiнiстрiв України щодо компенсацiї ПрАТ "ХК "Київмiськбуд" сумарного запланованого збитку, пов'язаного з добудовою проєктiв будiвництва Української державної будiвельної корпорацiї "Укрбуд". Про це повiдомив заступник голови КМДА з питань здiйснення самоврядних повноважень, голова Комiсiї щодо вирiшення проблемних питань, пов'язаних з дiяльнiстю ПрАТ "ХК "Київмiськбуд"", Владислав Андронов.

"Для вирiшення проблемної ситуацiї, яка склалася навколо "Київмiськбуду", та стабiлiзацiї його фiнансового стану розроблено проєкт рiшення Київради про звернення до Кабмiну щодо компенсацiї "Київмiськбуду" сумарного запланованого збитку, пов'язаного з добудовою проєктiв будiвництва "Укрбуду". Проєкт рiшення вже пiдтримано профiльною постiйною комiсiєю Київради з питань власностi та регуляторної полiтики. Наразi проєкт рiшення опрацьовується управлiнням правового забезпечення дiяльностi Київради. У подальшому його включать до проєкту порядку денного найближчого пленарного засiдання сесiї Київради", - зазначив Владислав Андронов.
Мiсто розраховує на участь держави в процесi стабiлiзацiї будiвельної галузi в цiлому та "Київмiськбуду" зокрема. На виконання рiшення уряду ПрАТ "ХК "Київмiськбуд"" розпочало добудову 18 житлових комплексiв, що є проєктом УДБК "Укрбуд". Очiкувана сума запланованого збитку "Київмiськбуду" вiд реалiзацiї проєкту становить 2,28 млрд. грн. Одним iз ключових етапiв комплексного плану стабiлiзацiї ПрАТ "ХК "Київмiськбуд"" є отримання цiєї суми вiд держави.
Водночас, Комiсiя щодо вирiшення проблемних питань, пов'язаних з дiяльнiстю ПрАТ "ХК "Київмiськбуд"", направила звернення до Київського мiського голови Вiталiя Кличка з пропозицiями щодо розгляду можливостi збiльшення розмiру статутного капiталу "Київмiськбуду". Звернення вже розглянули та пiдтримали три постiйнi комiсiї Київської мiської ради, до функцiоналу яких належить вiдповiдне питання. Комiсiї рекомендували "Київмiськбуду" i Київськiй мiськiй державнiй адмiнiстрацiї опрацювати питання щодо розрахунку загальної суми коштiв, необхiдної для будiвництва житлових комплексiв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, фахiвцi ПрАТ "ХК "Київмiськбуд"" протягом останнiх 4 мiсяцiв проводили роботу з визначення та економiчного обгрунтування обсягу необхiдних коштiв для стабiлiзацiї дiяльностi товариства. За попереднiми результатами, з урахуванням залучення уряду та надання державою компенсацiї обсягом 2,28 млрд. грн. необхiдна сума коштiв для вiдновлення повноцiнної дiяльностi ПрАТ "ХК "Київмiськбуд"" становить 2,56 млрд. грн. Цю суму можливо залучити за участi мiста шляхом докапiталiзацiї ПрАТ "ХК "Київмiськбуд"".
Вказанi розрахунки здiйсненi з огляду на базовий сценарiй фiнансового прогнозування, наданий однiєю з аудиторських компанiй Великої четвiрки, вiдповiдно до обмiнного курсу гривнi до долара США, який закладено в проєктi державного бюджету України на 2025 р.
Враховуючи отриману iнформацiю та за результатами напрацювань Комiсiї щодо вирiшення проблемних питань, пов'язаних з дiяльнiстю ПрАТ "ХК "Київмiськбуд"", до якої також залученi представники громадськостi, виконавчий орган Київради вже готує проєкт рiшення щодо збiльшення статутного капiталу ПрАТ "ХК "Київмiськбуд"".
Крiм цього, на виконання доручення Київського мiського голови розроблено дорожню карту (план) заходiв щодо збiльшення статутного капiталу ПрАТ "ХК "Київмiськбуд"".

Прочитано 79 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: