ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 28 жовтня 2024 10:00

Револьверний фонд видав вже 9 млн. грн. кредитiв й позик ОСББ i ЖБК у Києвi

У Києвi вже шiсть багатоквартирних житлових будинкiв отримали кредити й позики на суму понад 9 млн. грн. вiд комунального пiдприємства "Фонд модернiзацiї та розвитку житлового фонду мiста Києва" (Револьверний фонд). Вiдповiднi договори на отримання коштiв вже оформили ОСББ i ЖБК у Днiпровському, Святошинському, Печерському та Солом'янському районах. Про це повiдомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"Кошти мешканцi багатоповерхiвок спрямовують на енергоефективнi роботи та придбання джерел альтернативного живлення. Йдеться про встановлення та замiну будинкових лiчильникiв, реконструкцiю iнженерних мереж, утеплення фасадiв будинкiв i встановлення систем рекуперацiї повiтря, встановлення енергоощадних дверей у мiсцях загального користування тощо. У деяких будинках роботи або вже виконанi, як наприклад, в ОСББ "Наша оселя", або тривають", - поiнформував Петро Пантелеєв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вiн нагадав, що в липнi Револьверний фонд уклав перший кредитний договiр з ОСББ "Пiдвисоцького, 6". Загальна сума кредиту складає 1,5 млн. грн. на утеплення фасаду, систему рекуперацiї та замiну дверей.
"Кiлькiсть поданих заявок поступово зростає. Позики i кредити Револьверного фонду стають все бiльш дiєвим фiнансовим iнструментом для будинкових громад, якi можуть комбiнувати рiзнi мiськi програми. Адже бiльшiсть ОСББ, якi взяли кредит, планують подаватись i на мiський конкурс "70/30". А я нагадаю, що в Києвi дiють чотири рiзнi програми для житлових будинкiв: конкурс "70/30%" для ОСББ та ЖБК, програма "Капремонти" (для всiх без винятку будинкiв), компенсацiя вартостi незалежних джерел живлення та Револьверний фонд. Комбiнуючи цi програми, мешканцi досягають бiльш лояльних i вигiдних для себе умов, покращуючи свої оселi й готуючи будинки до зими", - пояснив заступник голови КМДА.

Прочитано 23 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: