ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 31 серпня 2020 14:20

Що потрібно знати про ідеальне вікно з фурнітурою МАСО?

Щоб створити щось виняткове, ваше мислення має бути безперервно сфокусовано на найдрібніших деталях. Джорджіо Армані Словники трактують слово «ідеальний» як «недосяжний, нездійсненний, уявний». Ми готові з ними не погодитись! Стосовно до вікон це цілком реальне, здійсненне поняття. У чому секрет ідеального вікна?

Стандартне вікно може бути якісним, але не цілком зручним. Просто вам з ним незатишно. Наприклад, з нього буде продувати або його незручно відкривати, а може бути, що воно в принципі не відкривається. Одним словом - з ним щось не так.

Ідеальне вікно - це якісна і зручна віконна конструкція. У ній враховані всі необхідні опції для комфортного і безпечного життя. Вікно органічно вписується в ваш спосіб життя без будь-яких застережень.

Чи можна купити ідеальне вікно? Звісно так! Тільки перш його треба придумати, продумати до дрібниць, а потім втілити в життя.

Ідеальне вікно складається з тих самих компонентів, що і будь-яка інше. Комбінація профілю, склопакета і фурнітури становить єдину композицію. І звичайно ж якісний монтаж.

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО) є лідером в області інноваційних технологій. В арсеналі компанії багато унікальних інструментів. За їх допомогою просте вікно стає ідеальним.

Розглянемо опції, які можуть бути корисні й необхідні для комфортного життя.

Флагманський продукт компанії MACO MULTI MATIC - це поворотна і поворотно-відкидна фурнітура преміального класу. Вона розрахована на 25 000 циклів безперебійної роботи. Це десятиліття комфортного життя з ідеальними вікнами.

На фото в заголовку: можливості фурнітури МАСО дозволяють сконструювати ідеальне вікно за рахунок інновацій і продуманих дрібниць*

Поради щодо вибору поворотних або поворотно-відкидних вікон:

  • Блокувальник від помилкового повороту ручки

Це захист від помилкових дій на поворотно-відкидних стулках. Механізм не дасть повернути ручку в відкидне положення, коли стулка відкрита в поворотному.

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО)

Фото: з блокувальником помилкової дії вікно завжди буде працювати коректно, тому що неможливо неправильно повернути ручку

Це найпоширеніша помилка при відкриванні вікон. Наслідки часто лякають - здається, що стулка падає.

  • Утримувач стулки - замінить «гребінку» на поворотних стулках. Стулка НЕ відкриється більш, ніж на задану відстань. Утримувач заблокує стулку в цьому положенні навіть при легких поривах вітру.
  • Обмежувач відкривання для поворотних і поворотно-відкидних стулок, з яким можна не боятися за цілісність стулки, склопакету, відкосів, а також меблів. При відкритті стулка не розіб'ється об віконний відкіс або меблі, не зіпсує предмети, які стоять поруч. Обмежувач можна відрегулювати на будь-яку величину кута від 30° до 90°.

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО)

Фото: обмежувач можна відрегулювати на будь-яку величину кута від 30 ° до 90°.

  • Мікропровітрювання для поворотно-відкидних стулок. Опція зручна для провітрювання в холодну пору року. При повороті ручки на 45° стулка відходить від рами на 10-12 мм, забезпечуючи достатню відстань для надходження свіжого повітря, але не для протягу. Механізм вмонтований в відкидні ножиці, непомітний після монтажу.
  • Багатоступінчасте провітрювання - більш досконалена версія мікропровітрювання, але з можливістю регулювати відстань між рамою і стулкою від 3 мм до 15 мм. Принцип роботи наступний - ручка з закритого положення переводиться на 180 ° в відкинуте, після цього потрібно відхилити стулку і повернути ручку назад на 45 °, зафіксувавши стулку в одному з положень провітрювання.

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО)

Фото: опція доступна у вигляді 5-ти ступеневого провітрювання*

  • MACO MULTI SKY - це ексклюзивне рішення для фрамуг, які розташовуються досить високо. MULTI SKY управляється через ручку на центральному вікні. Це рішення також дає можливість для поворотного додаткового положення фрамуги. Центральне вікно може бути поворотним, при цьому одно- або двостулковим. У комбінації з порогом це рішення можна реалізувати в якості балконних дверей.

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО)

Фото: MACO MULTI SKY найзручніше рішення по відкривання верхніх фрамуг*

Автоматичне відкривання стулки з MACO MULTI E-Beschlag (електронна фурнітура МАСО) - відкриття вікон нового покоління. Це комфортне автоматичне відкидання стулки за допомогою дистанційного керування. Механізм повністю прихований в профілі і не порушує зовнішній вигляд вікна. Необхідний обсяг чистого повітря надійде всередину. Комфортне перебування забезпечено.

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО)

Фото: для поціновувачів комфорту без зайвих зусиль. Автоматика приходить на зміну ручному управлінню.

Щоб будинок став дійсно фортецею варто подбати про це заздалегідь і замовити вікна з протизламною фурнітурою.

Для захисту Вашої оселі від проникнення допоможе:

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО)

Фото: особлива форма i.S. протизламних цапф і відповідних планок не дасть віджати стулку і проникнути в будинок.

Запобіжник стулки від випадання при неправильному використанні або функціонуванні - MACO SAFETY PIN. Наприклад, при сильному пориві вітру стулка розкривається, вдаряється об відкіс і зривається з петлі. Або занадто важка стулка під своєю вагою вириває петлю.

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО)

Фото: MACO SAFETY PIN рекомендується для установки на важкі стулки з дерева*

В обох випадках стулка без страховки може впасти, що загрожує травмами. Сталевий трос і механізм блокування MACO SAFETY PIN утримають стулку вагою до 180кг і вбережуть від біди.

Діти і літні люди - ось чиї інтереси при проектуванні вікон повинні бути враховані в першу чергу. Вікна повинні бути одночасно безпечними та доступними для всіх мешканців.

Для ідеальних дитячих вікон підійде:

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО)

Фото: блокувальник рекомендується для установки на вікна там, де є маленькі діти; як посилення до протизламного захисту на вікнах в приватних будинках

У будинку, де є літні люди або інваліди, вікна повинні бути частиною доступного середовища, коли відкрити вікно можна без застосування фізичної сили.

Це вікна з фурнітурою MULTI Komfort. Спеціальний механізм відкине або закриє стулку при повороті ручки. Відкрити вікно на провітрювання зможе навіть людина в інвалідному візку - для цього потрібно зусиль не більше, ніж для відкриття ноутбука.

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО)

Фото: ручка з подовженим важелем розташовується на нижній частині стулки

В ідеальному вікні фурнітура повинна приносити естетичне задоволення. Дизайну МАСО MULTI-MATIC приділено уваги не менше, ніж функціональності. Округлені краї і стильний колір механізму, спеціальні накладки на стики елементів, витончені ручки - є все для модних вікон.

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО)

Фото: колір ручки можна вибрати в тон оформленню вікна або зіграти на контрасті

Австрійський виробник фурнітури - компанія MAYER & CO Beschläge GmbH (торгова марка МАСО)

Фото: приховані петлі Muti Power рекомендуються для установки на красиві дизайнерські вікна

Декілька важливих деталей

Повністю прихована петлева група відноситься до фурнітурних технологій нового покоління поворотно-відкидних віконних конструкцій. Фурнітура MULTI POWER відповідає вимогам по зламостійкості, відповідаючи класу 3 (RC 3). Висока несуча здатність стулки до 130 кг і балконних дверей до 150 кг забезпечує чудову теплоізоляцію і відповідає вимогам по енергозбереженню. З фурнітурою MULTI POWER можна створювати як виступаючі за раму, так і стулки з дерева або ПВХ, які лежать врівень з рамою. Разом з дверним порогом петлі MULTI POWER відповідають вимогам безбар'єрного середовища за стандартами DIN 18040 і ÖN B 1600. Крім того, відсутність видимих елементів фурнітури є очевидною перевагою з точки зору дизайну вікна.

Отже, увага до дрібниць народжує досконалість, а ось досконалість вже не дрібниця - так говорив великий Мікеланджело. Що буде, якщо у вікні не передбачити, наприклад, дитячий замок? Може бути нічого страшного. А може статися одна з тисячі трагедій, які щорічно відбуваються з дітьми в нашій країні.

Звичка до повсякденного комфорту увійшла в життя сотнею дрібниць, на які не звертають уваги, коли вони передбачені і відразу ж помічають їх відсутність.

Якщо у вікнах передбачені деталі для зручності, то користуватися ними комфортно і безпечно можна довгі роки. З фурнітурою МАСО ідеальні вікна можливі при плануванні простору і для вирішення будь-яких завдань.

MACO - це фурнітура преміум-класу для комфортного життя.

Прочитано 2070 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: