ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 02 квітня 2018 11:20

Вышел в свет «Путеводитель молодого ОСМД»

Вышло в свет печатное издание «путеводитель молодого «ОСМД» - справочник по комплексной термомодернизации домов

У Києві видано багатосторінковий довідник, що має назву «Путівник молодого ОСББ: основи розумного управління будинком та проведення комплексної термомодернізації». Над створенням довідкового видання працював колектив авторів: члени громадських організацій, представники державних і міжнародних установ, що фінансують енергоефективні заходи, голови правлінь та асоціацій ОСББ, технічні фахівці компаній, що виробляють енергоефективну продукцію. Ініціатори видання надіслали «Путівник» до 23 найбільших міст України, де всі охочі зможуть його безкоштовно отримати в управліннях ЖКГ і ресурсних центрах для ОСББ.  

Публікація «Путівника молодого ОСББ» пов’язана з актуальними проблемами і тенденціями. ОСББ часто створюють, щоб провести енергоефективні заходи в будинку. Про це свідчить статистика видачі так званих теплих кредитів – позики від державних банків на енергоефективні матеріали та обладнання, притому держава компенсує позичальникам від 40% до 70% тіла кредиту.

За інформацією Держагенції з енергоефективності, з травня 2015 року до кінця 2017 року представникам ОСББ надано «теплих кредитів» на суму 210 млн грн. А цього року лише на компенсацію за «теплими кредитами» виділено 200 млн грн. Разом з цим зростає чисельність новостворених ОСББ. Отже, з боку ОСББ постійно більшає попит на проведення термомодернізації і «теплі кредити». «Путівник» задовольняє цей попит тим, що фахово та змістовно відповідає на три запитання: 1. Як організувати роботу ОСББ; 2. Як правильно здійснити комплексну термомодернізацію; 3. Як знайти фінансування.  

Марія Осипчук, засновниця Центру інноваційного управління, розповіла про те, як ліпше діяти новоствореним ОСББ у перші три місяця.  

Експерти міжнародних компаній надали детальні пояснення та рекомендації щодо різних робіт з термомодернізації житлових будівель: Микола Пасько, голова департаменту об'єктної дистрибуції «Хенкель Баутехнік (Україна)», розповів, які обстеження слід провести перед термомодернізацією та утепленням фасаду, як правильно обрати утеплювач та що потрібно знати на етапі виконання робіт, Олексій Біленко, директор з міжнародних проектів компанії ТОВ «Рехау» написав про заміну вікон та дверей, а Олександр Гут, експерт зі системи теплопостачання компанії «Данфосс ТОВ» – про модернізацію системи опалення. Крім того, з «Путівника» можна дізнатись про заміну освітлення, облік і регулювання енергії та державні стандарти, що регулюють енергоефективні заходи. Успішні історії з різних міст України наочно продемонструють, скільки енергії та коштів заощадить належна термомодернізація.  

Вікторія Погорєлова, голова ОСББ «Мотор», та Юлія Собатюк, голова Асоціації ОСББ «Лучани», підготували матеріал про те, як ефективно розпоряджатися власними і зовнішніми коштами для цілей теплової модернізації. Сергій Савчук, голова Держагенції з енергоефективності, і Володимир Шимкін, заступник директора програми «IQ energy», презентували різні програми фінансування.  

Впевнені, що посібник буде корисний не тільки головам та мешканцям ОСББ, а й усім, хто бажає термомодернізувати своє житло та цікавиться темою енергоефективності та енергозбереженя. Якщо Ви хочете отримати безкоштовний примірник, пишіть на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Прочитано 967 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: