ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 19 січня 2024 11:00

Укрфiнжитло провело круглий стiл з Незалежною асоцiацiєю банкiв

У 2024 р. "єОселя" планує суттєво збiльшити частку клiєнтiв на первинному ринку нерухомостi i вiдкрити бiльше можливостей для банкiв-партнерiв. Про це говорили пiд час круглого столу, органiзованого Незалежною асоцiацiєю банкiв спiльно з Укрфiнжитлом.

У заходi взяли участь представники топ-менеджменту компанiї: голова правлiння Євген Мецгер, член правлiння Алла Комiсаренко, керiвник Департаменту розвитку партнерських проектiв  та альтернативних продуктiв Андрiй Тарасенко та директор департаменту кредтних та лiзингових операцiй Вiталiй Хлопецький.
"Минулий рiк показав, що ми маємо можливiсть розвивати "єОселю" та адаптовувати її до вимог ринку та клiєнтiв. Ми залучили додаткове фiнансування, попри складнощi, i реалiзували кредитний портфель, який лише на 60 млн. менший за обсяг всього iпотечного кредитування в Українi у довоєнному найуспiшнiшому 2021 р.", - зазначив голова правлiння.
Вiн також додав, що на 2024 р. "єОселя" має плани видати близько 12 тис. кредитiв.
"Нашим завданням є розширити умови програми, i ми вже це зробили. Останнi змiни в постанову КМУ №856 наберуть чинностi вже за 10 днiв. Треба збiльшувати вибiр житла, причому саме на первинному ринку, аби програма бiльше працювала саме на вiдновлення економiки держави", - додав Євген Мецгер.
Також за словами Андрiя Тарасенка, сьогоднi в рамках "єОселi" банками вже акредитовано 55 багатоквартирних будинкiв вiд 18 забудовникiв.
"Прiоритетом для нас є первинний ринок. Нове сучасне житло  користується сьогоднi попитом серед громадян i наша задача - цей попит задовiльняти. Тож ми закликаємо банки, якi вже долучились до програми i банки, якi розглядають питання приєднання до програми, змiстити акцент кредитування саме на первинний ринок", - наголосив вiн.
Голова Ради НАБУ Володимир Мудрий наголосив на актуальностi та важливостi постiйного дiалогу Укрфiнжитла з банкiвським середовищем для удосконалення роботи iпотечного кредитування.
"Ми знаємо, що Укрфiнжитло плiдно спiвпрацює з  вiтчизняними банками залучаючи їх до своїх програм, а також на рiвнi з вiтчизняними банками прагне постiйного розвитку та вдосконалення послуг, якi надаються клiєнтам", - зазначив вiн.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, представники банкiв, у свою чергу, наголосили на важливостi стабiльного фiнансування "єОселi" та забезпеченнi безперервностi її роботи. Загалом у круглому столi взяли участь 35 представникiв українських банкiв.

Прочитано 199 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: