ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 31 січня 2024 16:00

У Львовi проводять навчання зi збереження будинкiв-пам'яток

У Львовi розпочали навчання для управителiв будинкiв, представникiв комунальних пiдприємств та ОСББ щодо збереження культурної спадщини. Навчання проводять працiвники управлiння охорони iсторичного середовища та ЛКП "Бюро спадщини". Перша така зустрiч вiдбулася наприкiнцi минулого тижня у Залiзничному районi мiста.

Так, майстрам та iнженерам розповiли про порядок утримання фасадiв будiвель-пам'яток та будiвель, що розташованi у в iсторичному ареалi Львова. Наголосили на вiдповiдальностi власника, управителя будинку чи власника земельної дiлянки, на якiй розташована пам'ятка, за стан будiвлi чи окремих архiтектурних елементiв, що несуть загрозу для безпеки людей.
"Узгодили алгоритм дiй щодо збереження пам'яток i значних iсторичних забудов у незмiнних габаритах iз збереженням фасадiв - їх елементiв (вiкон, дверей, декору, плитки, вiтражiв, лiхтарiв, тощо), сходових клiток в iсторичному ареалi та в буфернiй зонi об'єкта всесвiтньої спадщини ЮНЕСКО", - зазначили в управлiннi охорони iсторичного середовища.
Цього тижня аналогiчну зустрiч проведуть у Галицькому районi мiста. Далi - у рештi районiв Львова.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, на наступному етапi такi навчання проводитимуть для мешканцiв iсторичного ареалу Львова та для тих, хто живе в будинках-пам'ятках поза межами цього ареалу.

Прочитано 186 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: