ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 06 лютого 2024 11:00

Харкiв обговорив питання будiвництва мунiципального житла з мiжнародними партнерами

Харкiвський мiський голова Iгор Терехов зустрiвся з експертами Житлової iнiцiативи для Схiдної Європи (IWO), що реалiзується пiд патронатом Європейської економiчної комiсiї ООН.

Учасники зустрiчi обговорили деталi розробки Концепцiї мунiципального житла для мiста. Проєкт реалiзовуватиметься за фiнансової пiдтримки Мiнiстерства економiчного спiвробiтництва та розвитку Нiмеччини (BMZ).
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, внаслiдок ворожих обстрiлiв понад 150 тис. городян втратили житло, тому сьогоднi є нагальна потреба не лише у вiдновленнi пошкоджених будинкiв, а й у будiвництвi житлової нерухомостi. За його словами, це сприятиме поверненню харкiв'ян до мiста з-за кордону та iнших регiонiв країни.
"Ми б хотiли взяти за досвiд пiслявоєнне вiдновлення Нiмеччини, коли саме мiсто є замовником будiвництва житла i потiм може здавати це житло в довгострокову оренду з правом викупу для городян. Це було б набагато дешевше для людей, нiж купувати квартири за ринковими цiнами у комерцiйних забудовникiв, що важливо з огляду на кiлькiсть постраждалих вiд росiйської агресiї зараз", - повiдомив Iгор Терехов.

Прочитано 204 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: