ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 20 лютого 2024 12:00

Мiжнародна органiзацiя з мiграцiї допоможе будувати житло для постраждалих вiд вiйни

16 лютого представники Мiнреiнтеграцiї, Мiжнародної органiзацiї з мiграцiї (МОМ), обласних вiйськових адмiнiстрацiй i територiальних громад пiдписали меморандуми про спiвпрацю щодо будiвництва житла для громадян, якi постраждали вiд вiйни.

Зокрема, йдеться про Хотинську та Чернiвецьку мiськi ради Чернiвецької областi, Коломийську мiську раду Iвано-Франкiвської областi, Iрпiнську мiську раду та Гостомельську селищну вiйськову адмiнiстрацiю Київської областi, Агрономiчну сiльську раду, Ладижинську i Хмiльницьку мiськi ради Вiнницької областi, Старосамбiрську, Дрогобицьку та Кам'янка-Бузьку мiськi ради Львiвської областi, повiдомляє Property Times.
Передбачено будiвництво до 2 тис. квартир для приблизно 6 тис. людей. Мета iнiцiативи полягає у забезпеченнi внутрiшнiх переселенцiв i вразливих категорiй мiсцевого населення житлом завдяки доступнiй довгостроковiй орендi.
Церемонiя пiдписання меморандумiв вiдбулася за участю вiце-рем'єр-мiнiстра України Iрини Верещук та голови представництва МОМ в Українi Алессiї Скiавон.
"Забезпечення внутрiшнiх переселенцiв житлом - одна з ключових задач уряду на багато рокiв вперед. Йдеться про українськi родини, якi втратили домiвки. Це великий виклик", - зазначила Iрина Верещук.
Вiце-прем'єрка повiдомила, що Мiнреiнтеграцiї напрацьовує стратегiю забезпечення переселенцiв житлом на 2025-2030 рр. Для її реалiзацiї знадобляться зусилля як центральної влади, так i органiв мiсцевого самоврядування. Також у цьому контекстi є надзвичайно важливою допомога мiжнародних партнерiв.
"Ми сьогоднi щиро вдячнi за постiйну пiдтримку уряду Нiмеччини та Мiжнароднiй органiзацiї з мiграцiї", - наголосила Iрина Верещук.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, фiнансування проєкту забезпечує Федеральне мiнiстерство економiчного спiвробiтництва та розвитку Нiмеччини (BMZ) через Кредитну установу для вiдбудови (KfW). Кошторисна вартiсть проєкту - 72,1 млн. євро. Передбачено будiвництво/реконструкцiю у 2024-2025 рр. 24 житлових об'єктiв у територiальних громадах Київської, Львiвської, Чернiвецької, Вiнницької та Iвано-Франкiвської областей.

Прочитано 198 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: