ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 01 березня 2024 18:00

У Харковi знизили ставки оренди постраждалих земельних дiлянок

Для зменшення податкового навантаження на суб'єктiв господарювання Харкова пiд час вiйни на позачерговiй сесiї мiськради 28 лютого було ухвалене рiшення про деякi питання плати за землю.

Так, депутати пiдтримали введення тимчасових пiльгових ставок щодо найбiльш постраждалих земельних дiлянок, зокрема, тих, на яких розташованi об'єкти промисловостi, адмiнiстративнi, офiснi, складськi будiвлi та готелi, а також щодо земельних дiлянок, якi наданi в користування для будiвництва та реконструкцiї об'єктiв. У залежностi вiд виду користування дiлянок ставки зниженi на 30-50%.
Крiм того, було подовжене застосування пiльг щодо зменшення земельного податку та орендної плати за земельнi дiлянки, на яких розташованi пошкодженi об'єкти нерухомого майна, на 30%, 60% та 99% залежно вiд категорiї пошкоджень. Згiдно з рiшенням, такi пiльги дiятимуть до 31 грудня року, в якому буде припинений або скасований воєнний стан (ранiше перiод застосування пiльг визначався з 1 сiчня по 31 грудня 2023 р.).
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, також було ухвалене рiшення про звiльнення фiзичних осiб вiд земельного податку та орендної плати за користування земельними дiлянками, зайнятими житловою забудовою (приватнi домоволодiння), з 1 сiчня 2023 р. по 31 грудня року, в якому буде припинений або скасований воєнний стан. Таку пiльгу отримали 24 тис. мешканцiв Харкова.
За словами мiського голови Iгоря Терехова, у такий спосiб мiська влада хоче простимулювати бiзнес та харкiв'ян залишатися в мiстi.
"Потрiбен стимул, щоб люди залишалися в Харковi, щоб працювали виробництва, поверталися пiдприємцi. Якщо потрiбно буде ще знизити податковi ставки для деяких видiв дiяльностi, ми це зробимо. Для нас дуже важливо, щоб бiзнес мав можливiсть працювати", - зазначив Iгор Терехов.

Прочитано 197 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: